5 Kürdistani parti: Kürdistan Peşmergeleri ve Kürdistan halkı bugüne kadar diz çökmedi, IŞİD karşısında da boyun eğmeyecek

5 Kürdistani parti: Kürdistan Peşmergeleri ve Kürdistan halkı bugüne kadar diz çökmedi, IŞİD karşısında da boyun eğmeyecek

PÊLKURD, PSK, TEVGER, PAK ve PDK-BAKUR, son dönemde Peşmergeye yönelik artan IŞİD saldırılarını kınadı. Kürt partiler ayrıca, Peşmerge ve diğer güvenlik güçlerinin birleştirilmesi çağrısında bulundu.

PÊLKURD, Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK), Kürdistan Demokratik Hareketi (TEVGER), Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) ve Kürdistan Demokrat Partisi-Bakur (PDK-Bakur) ortak bir açıklama ile Kulecu ve Mahmur’da 16 Peşmerge ve 3 sivilin şehit düştüğü IŞİD saldırılarını kınadı.

“IŞİD saldırıları Kürdistan düşmanları ve işgalcilerinin saldırılarının bir parçasıdır” denilen açıklamada, “Kürdistan Peşmergeleri ve Kürdistan halkı bugüne kadar IŞİD’in saldırıları ve katliamları, Halepçe ve Enfal soykırımları karşısında diz çökmedi, bugün de IŞİD’in vahşi saldırılarına karşı boyun eğmeyecektir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Kürdistan Parlamentosu, Başkanlığı, hükumeti ve Peşmergelerine, tüm imkanları ile halkımızı bu saldırılara karşı korumaları ve IŞİD ile yandaşlarına gereken yanıtı vermeleri çağrısında bulunuyoruz.

Yine, Kürdistan Parlamentosu, Başkanı ve hükumetine, Peşmerge güçleri ile Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm güvenlik kurumlarını resmi ve birleşik bir çatı altında birleştirmeye çağırıyoruz.

IŞİD saldırılarının temel nedeni, Kürdistan Bölgesi hükumetinin 140’ın madde kapsamındaki topraklar üzerinde egemenliğinin olmamasıdır. Kürdistan Bölgesi hükumeti Kürdistan topraklarının tamamı üzerinde egemen olmadıkça bu tehlike devam edecektir. Kürdistan Peşmergelerinin 140’ın madde kapsamındaki bölgelere gidişi, buralarda egemenliğin sağlanması amacını taşımalıdır.”

Birleşmiş Milletler ve uluslararası koalisyona da çağrıda bulunan Kürt partiler, Peşmerge güçlerine, tartışmalı bölgelerde güvenliği sağlaması konusunda destek vermelerini istedi.

Diğer Haberler