PDK: Seçimlere müdahaleyi reddediyoruz

PDK: Seçimlere müdahaleyi reddediyoruz

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Politbüro’dan yapılan yazılı açıklamada, Irak genel seçimleri kesin sonuçlarının açıklanmasıyla PDK’nin iki sandalye kaybetmesinin müdahale sonucu olduğu ifade edildi.

Açıklamada, “10 Ekim 2021’de yapılan seçimler, siyasi karar, cumhurbaşkanının müdahalesi ve Hukuk Kurulu Başkanı’nın, belli başlı bazı tarafların çıkarı için sonuçları değiştirme doğrultusunda elle sayım süresini yasa dışı bir şekilde uzatmasına kadar temiz ve demokratik bir biçimde gerçekleşmişti” denildi.

PDK yasa ve teknik komisyonunun Yüksek Seçim Komisyonu ve Hukuk Kurulu’yla yaptığı toplantılarda, ihlallerin belgelerle ortaya konulduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu nedenle Kürdistan Demokrat Partisi olarak bu müdahale, değişiklik ve ihlalleri reddediyor, adaylarla seçmenlerin haklarında ısrar ediyoruz. Gasp edilenlerin haklarının iade edilmesi gerekiyor. Bu doğrultuda adalet ve hakkın hak sahibine iadesi ve bu ihlallerin ortadan kaldırılması için yasal girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz. İleride atacağımız adımları da zamanı gelince açıklayacağız.”

Irak Yüksek Seçim Komisyonu, ülkede 10 Ekim’de yapılan erken genel seçimlerin nihai sonuçlarını 30 Kasım’da açıkladı. Daha önce açıklanan ilk sonuçlara göre, Bağdat, Ninova, Erbil, Kerkük ve Basra’da birer sandalye olmak üzere toplam 5 sandalyede değişiklik oldu.

PDK’nin Erbil ve Ninova’daki birer sandalyesi, diğer partilere verildi.

Diğer Haberler