Kürdistan Bölgesi yetkilileri, Alman Mahkemesinin Ezidi soykırımında suçlu bulduğu IŞİD’li hakkındaki kararı destekledi

Kürdistan Bölgesi yetkilileri, Alman Mahkemesinin Ezidi soykırımında suçlu bulduğu IŞİD'li hakkındaki kararı destekledi

Almanya’da bir mahkeme, Iraklı IŞİD üyesi Taha el-Cumali’yi müebbet hapse mahkum etti.Frankfurt’ta görülen davada, beş Ezidi kız çocuğunu öldürmekten yargılanan Irak vatandaşı Cumali soykırım, insanlığa karşı suç, savaş suçu ve insan kaçakçılığı suçundan hüküm giydi.

Kürdistan Bölgesi yetkilileri dünyada ilk emsal olan kararı tebrik etti.

Başbakan Barzani: Karar tarihi bir emsaldir, Ezidilerin hak arayışı içinde önemlidir

Başbakan Mesrur Barzani Twitter hesabından yaptığı açıklamada kararı  Almanya’da Taha el Cumali isimli bir IŞİD mensubunu Ezidi Soykırımı’ndan suçlu bulunarak müebbet hapse mahkum edilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

IŞİD mensubunun soykırım, insanlığa karşı suçlar ve savaş suçundan mahkum edildiğini anımsatan Başbakan, bunu memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Bunun tarihi bir emsal teşkil ettiğini vurgulayan Başbakan Mesrur Barzani, aynı zamanda kararın Ezidi topluluğu ve adalet arayışındakiler için de önemli olduğuna işaret etti.

Neçirvan Barzani; Alman mahkemesinin kararını destekliyoruz 

Neçirvan Barzani’de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda kararın önemine dikkat çekerek şu yorumlarda bulundu.

“Ezdi Kürtlerini katleden ve jenosid suçlamasıyla cezalandıran Almanya mahkemesinin bu adımı çok önemlidir. Bu nedenle bu yaklaşımı tebrik ediyor sonuna kadar destekliyor ve böylesi cesurca atılacak bütün adımların yanında olacağımızı belirtmek istiyorum. Özellikle atılan bu objektif adımın hem Ezdi kurbanları için hem de terör kurbanları için daha belirgin bir adalet anlayılışını ortaya çıkarmasını ümit ediyoruz.”

Diğer Haberler