Peşmerge Bakanı Germiyan’daki IŞİD saldırılarını değerlendirdi: Şehitlerin intikamı alınacak

Peşmerge Bakanı Germiyan'daki IŞİD saldırılarını değerlendirdi: Şehitlerin intikamı alınacak

Peşmerge Bakanı Şorış İsmail, IŞİD’in “güvenlik boşluğundan yararlanarak” Peşmergeye saldırdığını belirterek Irak ordusunun pasif yaklaşımını eleştirdi.

Dün gece bir TV programına katılan  Peşmerge Bakanı Şorış İsmail, IŞİD’in son dönemde Süleymaniye’nin Germiyan bölgesindeki saldırılarını, Irak ordusu ile Peşmerge Güçleri arasında bulunan 35 kilometre uzunluğunda ve 8 kilometre genişliğindeki bölgede yaşanan “güvenlik boşluğu”na bağladı.

IŞİD’in bu bölgede üslendiğini, kamp kurarak talim yaptığını, insanları kaçırarak hapishanelerinde tuttuğunu, sivillere ve askeri hedeflere saldırılarını buradan örgütlediğini belirten İsmail, “Irak ordusu ile Peşmerge arasındaki yetersiz koordinasyon terör örgütü IŞİD’e altın bir fırsat sunmuştur” dedi.

Şorış İsmail, Irak ordusunun terörle mücadelesini “son derece gevşek” sözleri ile nitelendirerek, “Bu durum terör örgütünün rahatça örgütlenmesine olanak sunuyor. Yüzlerce defa IŞİD’in sadece Kürtlere ve Peşmergeye yönelik bir tehdit olmadığını, aynı zamanda tüm bölge için tehlike arz ettiğini dile getirdik” değerlendirmesinde bulundu.

Bölgede IŞİD’le mücadelenin sadece Peşmergenin çabaları ile yürütüldüğünü ifade eden Bakan İsmail, bölgeyi havadan da kontrol etmek gerektiğini, Irak ordusunun bu konuda ihtiyaçları karşılamadığını kaydetti.

İsmail, ayrıca, Peşmergenin daha iyi eğitilmesi, teknik ihtiyaçlarının giderilmesi ve mevzilerinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Son bir hafta içerisinde gerçekleşen saldırıda şehit düşen Peşmergelerin aileleri ile birebir görüştüğünü anlatan Peşmerge Bakanı, “Tüm aileler evlatlarından gururla bahsediyor. Ailelerin kendileri de Kürdistan uğruna savaşmaya hazır olduklarını bildiriyor. Düşünün ki taziye esnasında şehit aileleri bize, yani Peşmergeye başsağlığı diliyor. Bu nedenle eminin ki Kürdistan Bölgesi böylesine kahraman Peşmergelere sahip olduğu, bu kadar yürekli ve mert bir halka sahip olduğu için amacına ulaşacaktır” ifadesini kullandı.

Şehit Peşmergelerin 7’sinin evli ve çocuk babası olduğunu hatırlatan Şorış İsmail, “Hükumet ve Şehitler Bakanlığı şehit ailelerine daha fazla ilgi göstermeli, sahip çıkmalı. Biz de şehitlerin intikamının alınacağı sözü veriyoruz. Onlar her zaman aklımızda olacak. Bir damla kanlarının boşa gitmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: Rudaw

Diğer Haberler