Efrin İnsan Hakları Örgütü, PKK’nin kaçırdığı çocukların nerede tutulduğunu açıkladı

Efrin İnsan Hakları Örgütü, PKK'nin kaçırdığı çocukların nerede tutulduğunu açıkladı

PKK’nin Rojava’da 18 yaşından küçük çocukları kaçırarak silah altına alması gündemdeki yerini korurken Efrin İnsan Hakları Örgütü, kaçırılan çocuklar için uluslararası örgütlerin harekete geçmesi çağrısı yaptı. Örgüt çocukların nerelende tutulduğunu da açıkladı.

Efrin İnsan Hakları Örgütü, PKK’nin Suriye rejimi ve İran Pastarlarına ait askeri kamplarda kaçırdığı çocuklara silah eğitimi verdiğini duyurdu.

PKK’ye bağlı çete gençlik yapılanması Ciwanên Şoreşger’in son aylarda “seferberlik” adı altında Kürt çocuklarını kaçırarak silah altına alması büyük tepkilere yol açıyor. Ciwanên Şoreşger’in kaçırdığı çocukların bazıları Kandil’e, Şengal’e götürülürken bazıları Rojava’daki kamplarda eğitilerek savaş cephesine sürüldükleri bildiriliyor.

Efrin İnsan Hakları Örgütü son dönemde tepkilerin arttığı çocuk kaçırma olaylarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada; “ PYD öncülüğündeki Özerk İdareye bağlı silahlı güçler, PKK’nin Rojava’daki Ciwanên Şoreşger yapılanması ile işbirliği halinde Kürt çocuklarını kaçırmaktalar.  Kaçırılan çocukları PKK, Suriye rejimi ve İran Devrim Muhafızları(Pastaran) ait üslerde ideolojik ve askeri eğitime tabi tutuluyor, silahlandırıyor” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, son bir iki hafta içerisinde Qamişlo, Amûdê  ve Helap kentlerinde PKK’nin 9 çocuğu kaçırdığı kaydedildi.

Efrin İnsan Hakları Örgütü, uluslararası insan hakları örgütlerine tüm bilgileri birleştirerek PKK’nin bu yasa dışı faaliyetinin teşhir edilmesi ve önlenmesi için harekete geçme çağrısı yaptı.

Diğer Haberler