Lahor Cengi’nin 20 ton altınına ne oldu?

Lahor Cengi'nin 20 ton altınına ne oldu?

YNK’de  8 Temmuz’da başlayan iç kaos tırmanıyor. Son olarak Lahor Cengi’ye ait 20 ton altına el konduğu yönünde bilgiler geliyor. Edinilen bilgilere göre  Eş Başkanlık görevinden alınan ve partisinden ihraç edilen Lahur Şêx Cengî’ye ait tonlarca altına Bafil Talabani  tarafından el koydu. Geçmişte Lahor Cengi’nin altın kaçakçılığı yaptığı yönende de bilgiler gelmiş ve yapılan baskında altınlar yakalanmıştı.

Edindiği bilgiye göre, Lahur Şêx Cengî’ye ait olduğu iddia edilen Süleymaniye’nin Serçınar Tepesi’ndeki Lalezar Otelde saklanmış tonlarca altına el konuldu. Lahur Şêx Cengî’nin söz konusu altınları yurtdışına kaçırmak için hazırladığı, bunu öğrenen Bafil Talabani’nin Dilêr Seyîd Mecîd isimli YNK’li yöneticinin yardımıyla altınlara el koyduğu iddia ediliyor.

Bafil Talabani’ye yakın medyada yer alan haberlere göre; 20 ton altına el konuldu ve söz konusu altınların ne olduğuna dair herhangi bir açıklama yapılmadı. Lahur Şêx Cengî’ye ait olduğu iddia edilen 20 ton altının hükümet hazinesine verilip verilmeyeceği ise meçhul.

Lalezar Otel’de bulunan ve Lahur Şêx Cengî’ye ait olduğu iddia edilen altınların gerçekten Lahur Şêx Cengî ile kardeşlerine ait olduğu ispatlanırsa, hakkında açılacak “hırsızlık, yolsuzluk, haksız kazanç” davalarında belge olarak kullanabileceği bildiriliyor.

Bundan bir süre önce  Lahor Cengî ile kardeşlerinin Kürdistan Bölgesi ile Körfez ülkeleri arasında altın kaçakçılığı yaptığı ortaya çıkmıştı. Süleymaniye asayişi kaçak altınalara el koymuş ve kentin bütçesine aktarmıştı.

Diğer Haberler