Zebari: Irak seçim komisyonunun kararı siyasi bir oyundur

Zebari: Irak seçim komisyonunun kararı siyasi bir oyundur

PDK Politbürosu üyesi Hoşyar Zebari, Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu’nun PDK’nin 2 sandalyesini iptal ettiğini açıkladı. Siyasi yorumcular bu kararın siyasi bir oyun olduğunu ve Kürtlerin elini zayıflatmanın amaçlandığını söyledi.

PDK Politbürosu üyesi Hoşyar Zebari Twitter hesabından yaptığı açıklamada Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu’nun seçimleri kazanan Iraklı 2 bağımsız aday ile 2 PDK adayının yapılan itirazlar sonucu iptal ettiğini açıkladı.

Hoşyar Zebari, PDK’nin 2 kürsüsünün iptal edilmesini “siyasi bir oyun” olarak tanımlayarak, Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu’nun bu kararının seçimlere gölge düşürdüğünü kaydetti.

Irak erken genel seçimlerinin adil ve temiz bir şekilde gerçekleştiğini kaydeden PDK’li Zebari, ancak seçim sonuçarına yapılan itirazlar sonucu alınan kararların adil olmadığına dikkat çekti.

10 Ekim’de gerçekleşen Irak erken seçimlerinin sonuçlarına göre PDK 33 sandalye elde etmişti.

Seçim komisyonun iki sandalyesini iptal edilmesi halinde PDK’nin sandalye sayısı 31’e düşüyor. Irak’ta hükümet kurma çalışmalarında Kürtlerin elini zayıflatan bu kararın ardında ise İran ve Şii cephenin bulduğu ise tüm siyasi yorumcuların ortaklaştığı bir görüş.

Diğer Haberler