Efrin’de Türkiye’ye bağlı çetelerin zulmü devam ediyor: 16 kişi kaçırıldı, zeytin ağaçları kesildi

Efrin’de 16 Kürt Türkiye destekli silahlı gruplar tarafından tutuklanırken, 400 zeytin ağacı da bu gruplar tarafından kesildi. Efrin İnsan Hakları Örgütü’nün bildirdiğine göre, 18 Kasım'da Mamila köyünde 6 kişi tutukladı. Aynı gün Semerkant grubu savaşçıları Kefersefre köyünde de 3 sivili tutukladı. Aynı örgüte göre, Efrin'in farklı bölgelerinden ise 7 Kürt vatandaş silahlı gruplar tarafından alıkonuldu. Örgüt, tüm tutukluların isimlerini ve hangi gruplar tarafından tutuklandıklarını yayınladı. Serawa ilçesine bağlı Kefernebo köyünde de Feylak El Şam savaşçıları, İbrahim Zelûhe, Xêro Zelûhe ve Mahmut Zelûhe’ye ait 400 zeytin ağacını kesti. Ayrıca Marat köyünde de Hamza Tugayı militanları köylülerin battaniye, çadır, tencere ve otomobil aküsü gibi eşyalarını çaldı. Öte yandan silahlı bir grupların serbest bıraktığı iki Kürt kadın da hala evsiz durumda. Şam Cephesi elemanları Efrin'de aralarında 3 kadın ile 2 bebeğin de olduğu 9 kişilik bir aileyi tutuklamış bunlardan iki kadını daha sonra serbest bırakmışlardı. 60 ve 30 yaşlarındaki bu kadınlar hala evlerine dönemedi. Söz konusu ailenin konutuna el konulmuş durumda. Rûdaw’ın edindiği bilgiye göre Zeliha Ömer halen Çeqelê Ortê yöyünde bir ailenin yanında, Zeynep Ebdo da Gazze köyünde yakınlarının yanında kalıyor. Efrin İnsan Hakları Örgütü çalışanlarından Leyla Mahmud'un Rûdaw’a verdiği bilgiye göre her 2 kadının da cezaevinde gördükleri işkenceden dolayı ruh sağlıkları bozulmuş halde.

Efrin’de 16 Kürt Türkiye destekli çete gurupları tarafından tutuklanırken, 400 zeytin ağacı da bu gruplar tarafından kesildi.

Efrin İnsan Hakları Örgütü’nün bildirdiğine göre, 18 Kasım’da Mamila köyünde 6 kişi tutukladı. Aynı gün Semerkant grubu savaşçıları Kefersefre köyünde de 3 sivili tutukladı.

Aynı örgüte göre, Efrin’in farklı bölgelerinden ise 7 Kürt vatandaş silahlı gruplar tarafından alıkonuldu.

Örgüt, tüm tutukluların isimlerini ve hangi gruplar tarafından tutuklandıklarını yayınladı.

Serawa ilçesine bağlı Kefernebo köyünde de Feylak El Şam savaşçıları, İbrahim Zelûhe, Xêro Zelûhe ve Mahmut Zelûhe’ye ait 400 zeytin ağacını kesti.

Ayrıca Marat köyünde de Hamza Tugayı militanları köylülerin battaniye, çadır, tencere ve otomobil aküsü gibi eşyalarını çaldı.

Öte yandan silahlı bir grupların serbest bıraktığı iki Kürt kadın da hala evsiz durumda.

Şam Cephesi elemanları Efrin’de aralarında 3 kadın ile 2 bebeğin de olduğu 9 kişilik bir aileyi tutuklamış bunlardan iki kadını daha sonra serbest bırakmışlardı.

60 ve 30 yaşlarındaki bu kadınlar hala evlerine dönemedi. Söz konusu ailenin konutuna el konulmuş durumda.

Rûdaw’ın edindiği bilgiye göre Zeliha Ömer halen Çeqelê Ortê yöyünde bir ailenin yanında, Zeynep Ebdo da Gazze köyünde yakınlarının yanında kalıyor.

Efrin İnsan Hakları Örgütü çalışanlarından Leyla Mahmud’un Rûdaw’a verdiği bilgiye göre her 2 kadının da cezaevinde gördükleri işkenceden dolayı ruh sağlıkları bozulmuş halde.

Diğer Haberler