PYD’ye bağlı güçler 30 Roj peşmergesinin ailesini tehdit etti 

PYD’ye bağlı güçler 30 Roj peşmergesinin ailesini tehdit etti 

Rojava Kürdistan’ının da PKK’ye bağlı PYD’ye bağlı güçlerin topluma yönelik baskıları durmuyor. Kendileri dışında ki medyayı yasaklayan, büro yakan, partilerine üye olmayan kişileri fişleyen PYD yine Roj Peşmergelerinin ailelerine saldırdı.

Türkiye’nin operasyon tehditlerine karşı Kürtlerin kendi arasında ittifak kurması beklenen bir dönemde PYD yine kendisi dışındaki güçlere saldırdı. Derik’in Girke Lekê nahiyesine bağlı Derona Qulinga köyünde çocukları Roj Peşmergesi olan bir ailenin evine baskın düzenlendi. PYD’ye bağlı güçler aileden çocuklarının Roj Peşmergelerinden kopmasını istedi.

Rojava’daki yerel kaynaklar son günlerde 30’a yakın ailenin tehdit edildiğini bildiriyor. Aileler PKK’ye bağlı kurumlara çağrılıyor ve çocuklarının Roj Peşmergelerinden ayrılmaması durumunda kendileri için iyi olmayacağı söyleniyor. Daha öncede pek çok aile tehdit edilmişti.

ENKS Başkanlık Kurulu üyesi Fêsel Yûsiv yaptığı açıklamada Roj Peşmergelerinin ailelerine dönük tehdit ve yıldırma siyasetinin devam ettiğini söyledi.

ENKS Başkanlık Kurulu 9 Kasım’da bir bildiri yayınlayarak Devid Brawinştayin ile yaptığı görüşmede Roj Peşmergelerinin ailelerine dönük PYD tarafından yapılan baskıları dile getirmişti.

Diğer Haberler