Mela Bahtiyar: Zanyari(YNK’ye bağlı istihbarat) Kurumu tarafından zehirlendiğim

Mela Bahtiyar: Zanyari(YNK'ye bağlı istihbarat) Kurumu tarafından zehirlendiğim

YNK Yüksek Siyasi Konseyi Üyesi Mela Bextiyar, Süleymaniye’de düzenlediği basın toplantısında, “O taraf, bu taraf demeden Kürdistan Yurtseverler Birliği içerisinde  zehirlendim diyorum. 8 Temmuz’dan 2-3 ay önce bana karşı bu suç işlendi” dedi. Bextiyar kendisine gelen bilgilere göre Zanyari(YNK’ye bağlı istihbarat) Kurumu tarafından zehirlendiğini kaydetti.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Yüksek Siyasi Konsey Üyesi Mela Bextiyar, YNK içerisinden kişilerce Zanyari Kurumu’nda zehirlendiğini söyledi.

YNK Yüksek Siyasi Konseyi Üyesi Mela Bextiyar, Süleymaniye’de düzenlediği basın toplantısında, “O taraf, bu taraf demeden Kürdistan Yurtseverler Birliği içerisinde zehirlendim diyorum. 8 Temmuz’dan 2-3 ay önce bana karşı bu suç işlendi” dedi.

Zehirlenmesinden önce YNK içerisinden bir kaynağın kendisine, “Mela Bextiyar kendine dikkat et” uyarısında bulunduğunu kaydeden Bextiyar, bir hafta sonra tekrar aynı uyarının kendisine geldiğini ve zehirlenen diğer YNK’li yetkili Westa Hasan’a da aynı uyarının yapıldığını ifade etti.

Hayatında Kürtlüğe aykırı hiçbir hatasının olmadığını vurgulayan Bextiyar, Celal Talabani’den kurucu son lidere kadar YNK liderleriyle dost olduğunu ve hiçbir arkadaşından bu şekilde bir suç işleyeceğine dair şüphelenmediğini dile getirdi. Bextiyar, başka bölge devletleri tarafından YNK’nin yönlendirilmesi, zehirlenme vakaları gibi olaylardansa YNK kongresi meydana gelenlerin partileri açısından daha büyük bir tehlikeli durumun oluştuğuna işaret etti.

YNK’nin 4’üncü kongresinde tüm yetkilerinin kendilerinden alındığını söyleyen Bextiyar, buna rağmen yeni seçilen yönetime şans tanınması gerektiği inancında olduğunu belirterek, “Sadece bana karşı yapılan değil, YNK’nin başına gelenler zehirlemekten daha tehlikelidir. Tehlike, 4’üncü kongrenin ardından YNK’nin güven kaybetmesidir. Seçimlerde 600 bine yakın oy kaybedildi” ifadelerini kullandı.

Zehirlenmesinin ardından birkaç yakınına durumunu söyleyip Ürdün’ün başkenti Amman’a gittiğini ve hastanenin, zehirlendiğini tespit ettiğine dair sonuçları YNK Eş Başkanı Bafil Talabani ve istihbarat kurumu Zanyari’ye gönderdiğini belirtti.

Yemek yoluyla zehirlendiğini söyleyen Bextiyar, “Zanlı suçu ispat edilene kadar beridir” kaidesine bağlı kalınması gerektiğini ifade etti.

Amman’dan Süleymaniye’ye döndükten sonra Bafil Talabani ile iki defa görüştüğünü ve görüşmeye Zanyari sorumlusunun da katıldığını kaydeden Bextiyar, ardından Almanya’nın başkenti Berlin’e giderek tedavisine devam edildiğini dile getirdi.

Hakkından vazgeçmeyeceğini söyleyen Bextiyar, suçu işleyen kişinin suçunu itiraf etmesi durumunda kendisini affedeceğini ifade etti. Bextiyar, daha önce kendisini öldürme teşebbüsünde bulunan çok kişiyi affettiğini kaydetti.

Diğer Haberler