ENKS Qamişlo saldırısını sert dille kınadı: Bu bir terör saldırısıdır

ENKS Qamişlo saldırısını sert dille kınadı: Bu bir terör saldırısıdır

ENKS heyeti, Kamışlo’da Türkiye’nin İHA  saldırısında hayatını kaybedenlerin taziye çadırını ziyaret ederek saldırıyı kınadı. ENKS Başkanlık Kurulu Üyesi Nimet Davut, olayın ‘terör saldırısı’ olduğunu ve Kürtleri korumanın tek yolunun birlik olmak olduğunu söyledi.

“Saldırıyı kınıyoruz”

ENKS Başkanlık Kurulu Üyesi Nimet Davut, taziye çadırında yaptığı konuşmada Kürt halkının yüz yüze kaldığı tehlikelere dikkat çekerek saldırı ve tehditlerden korunmanın yolunun ulusal birlikten geçtiğinin altını çizdi.

Davut, Yusuf Gulo’nun aile üyelerine yönelik saldırıyı ‘terör saldırısı’ olarak nitelendirdi ve saldırıyı kınadı.

Nimet Davut, Rûdaw’a yaptığı açıklamada “Bu olayı kınıyoruz, halkımıza yapılan bu katliamlar karşısında tek yol Kürtlerin birliğinden geçiyor. Kürtlerin hakları var, kimseye zulmetmedik ve herkesi yardım etmeye çağırıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

 ENKS Başkanlık Kurulu Üyesi Nimet Davut, olayın ‘terör saldırısı’ olduğunu ve Kürtleri korumanın tek yolunun birlik olmak olduğunu söyledi.

9 Kasım’da Rojava’nın Kamışlo kentinde düzenlenen İHA saldırısında, bir otomobil hedef alınmış ve saldırıda Rojava’nın tanınmış şahsiyetlerinden Yusuf Gulo, bir oğlu ve bir torunu hayatını kaybetti.

Yusuf Gulo, Mazlum Mustafa Gulo ve Muhammed Mahmut Gulo dün Kamışlo’da  toprağa verilmişti.

Diğer Haberler