Kürt siyasetçi: PKK Rojava’yı iki tehlikeli seçeneğe duçar etmiştir

Kürt siyasetçi: PKK Rojava'yı iki tehlikeli seçeneğe duçar etmiştir

Rojavalı Kürt siyasi gözlemci Îmad Birho, “PKK Rojava’yı ya bu bölgeyi Suriye rejimine teslim edecek, ya da kendini çekerek Türkiye’nin işgaline yer verecek  iki tehlikeli seçeneğe duçar etmiştir” dedi.

Türkiye’nin Rojava’ya yönelik operasyon sinyali ardından Rusya’nın arabulucuğu ile Demokratik Suriye Güçleri(HSD) Suriye rejimi ile yeniden müzakarelere başladı. Bu müzakerelerde Türkiye’nin olası bir saldırısına karşılık Rojava’nın Şam rejimine teslim edilmesi gündemde.

Bloomerg ajansı, Türkiye’nin Rojava’nın Kobanê kenti, Minğ Hava Alanı ve Halep’in batısını(Til Refat)  kontrol etmek amacıyla operasyon hazırlığında olduğunu duyurdu.

HSD ile Şam arasında yürütülen müzakerelerde rejimin Rojava’yı tamamen Suriye ordusuna teslim etmesi, HSD’nin ordunun bir parçası olması ve özerk yönetimin kalmamasını dayatttığı belirtiliyor.

BasNews’e konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Suriye Kürtleri Ulusal Konseyi(ENKS) Yönetim Kurulu üyesi Îmad Birho PKK’nin Efrin’de olduğu gibi yanlış siyasetinde ısrarı sonucunda bugün Rojava’nın iki tehlikeli seçeneğe duçar edildiğini belirterek, “PKK Rojava’yı ya bu bölgeyi Suriye rejimine teslim edecek, ya da kendini çekerek Türkiye’nin işgaline yer verecek  iki tehlikeli seçeneğe duçar etmiştir.  Rojava hangisini seçse 10 yıl geriye gidecektir” yorumunda bulundu.

Arap baharı ile birlikte Suriye’de Kürtler için bir gelecek ihtimalinin oluştuğunu ancak PKK’nin yürüttüğü siyaset nedeniyle bu fırsatın kaybedildiğini dile getiren Îmad Birho sözlerini şöyle sürdürdü: “PKK’nin siyaseti dostlarımızı azalttı düşmanlarımızı çoğalttı. Türkiye şimdi Rojava Kürdistanı’na saldırmaya hazırlanıyor. Bu bölgeler ya rejime teslim edilecek ya da HSD geri çekilecek Türkiye’nin işgaline yol açacak. Her iki seçenek de Kürtlerin zararına” dedi.

Kaynak: Basnews

Diğer Haberler