HDP Hifzullah Kutum için sessiz kaldı

HDP Hifzullah Kutum için sessiz kaldı Eylül Devrimi, Gergerlioğlu, AKP, Firat Ünversitesi

HDP, akademisyen Hifzullah Kutum’un Kürdistan paylaşımlarından dolay tutuklanmasına sessiz kaldı. Milletvekilleri ve HDP merkezi Kürtlerin tepkisini çeken Kutum’un göz altı ve tutuklanmasına giden süreç boyunca hiçbir açıklama yapmadı.

Fırat üniversitesi araştırma görevlisi Hifzullah Kutum “Eylül Devrimi tüm Kürtlere kutlu olsun. Yaşasın Kürdistan” paylaşımı nedeni ile önce rektörlük tarafından gözaltına alınmıştı. Daha sonra faşist guruplar tarafından odasına Türk bayrağı asılmış ve tehdit edilmişti. Göz altına alınan Kutum bugün öğleden sonra tutuklandı. Kürtlerin gündeminde önemli yer tutan Kutum’un tutuklanmasını HDP Genel Merkezi görmezden geldi. Hiçbir açıklama yapmadı. Sadece HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu kişisel hesabından Hifzullah Kutum’un göz altına alınmasında hükümeti eleştirdi.

Küba Devrimi’ni kutlasa HDP ne diyecekti

HDP Türkiye sınırları içindeki en küçük hak ihlalini bile gurup toplantısına taşıyarak konu hakkında düşünce bildiriyor. Hatta sadece Türkiye değil dünyanın başka yerlerindeki durumları bile gündeme taşıyor.

Hifzullah Kutum’un sadece Kürdistan dediği için haksız yere görevden alınması ve tutuklanmasına Türkiye’de sessiz kalan iki temel partiden biri AKP diğeri ise HDP oldu. Yani HDP “Kürdistan” için tutuklanmada AKP ile aynı safta yer aldı.

Küba Devrimi önemli Kürdistan Devrimi değersiz mi?

Eğer Kutum “Küba Devrimi” için bir slogan atsa ve tutuklansa HDP’nin tutumu ne olurdu? Büyük ihtimal HDP Kutum’a sahip çıkardı.  Çünkü kendisi de Dünya ülkelerindeki başka devrimler için mesaj yayınlıyor. Filistin, Küba vb ülkelerdeki siyasal süreçleri kutsuyor ve mücadelelerini haksız görüyor.

Fakat Kürdistan’ın Güney Kürdistan parçasını özerk bir siyasal yapıya götüren önemli bir devrim olan Eylül Devriminin Türk sömürgeciliği tarafından terör kapsamında ele alınmasına ise ses çıkarmıyor.

HDP kendine demokrat mı?

Sık sık biz Kürt partisi değiliz diyen HDP buna rağmen kendisin Kürtlerin temsilcisi olarak da görüyor. Buna rağmen sadece kendisi ile ilgili konular dışında Kürtlerin hak ihlallerini görmezden geliyor. HDP kendisi ile ilgili ve Türk devletini zorlamayacak konulara sahip çıksa da Kürtlerin yaşadığı hak ihlallerinde sessiz kala biliyor.

HDP’nin son olarak Kutum’un Kürdistan paylaşımından dolayı yaşadığı hak ihalelerine sessiz kalması esasen Kürdistan’ın sömürge oluşuna ve Kürt topraklarının bölünmesine karşı bir sessiz kalmadır.

Diğer Haberler