Lahur Cengi YNK politbürosuna karşı savaş ilan etti: Tüm yürütme yetkilerimi kullanacam

Lahur Cengi YNK politbürosuna karşı savaş ilan etti: Tüm yürütme yetkilerimi kullanacam

Lahur Şeyh Cengi, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanlık Konseyi’ne, eşbaşkanlık yetkilerini kullanmaya karar verdiğini ve partiden ihraç edildiğini reddettiğini belirten bir mektup yazdı. Siyasi gözlemciler Lahor Cengi’nin YNK’yi uçuruma sürüklediğini düşünüyor.

Rûdaw’ın KYB yetkililerinden edindiği bilgiye göre, KYB Eşbaşkanı Lahur Şeyh Cengi bugün KYB Başkanlık Konseyi’ne bir mektup göndererek, 2 Kasım’da kendisinin ve diğer 3 parti üyesinin ihraç edilmesi dahil olmak üzere alınan tüm kararları reddetti.

Edinilen bilgilere göre, Lahur Şeyh Cengi’nin üç bölümden oluşan metni bugün KYB yönetimine ulaştı.

İlk paragrafta Şeyh Cengi, “Benim ve arkadaşlarımla ilgili tüm bu kararları reddediyorum, çünkü bunlar etik değil ve resmi başkanlık toplantısının dışında verildi” ifadelerini not düştü.

İkinci bölümde ise Lahur Şeyh Cengi, yetkilerini yeniden kullanacağını belirterek “Birliğimizin onurunu korumak için Yönetim Kurulu toplantısına kadar Bafıl’e geçici olarak devrettiğim tüm yürütme yetkilerimi, kurallara uyulmaması nedeniyle kullanmaya karar verdim” dedi.

Son kısımda ise Şeyh Cengi, kararlarının KYB’nin tüm organlarına gönderilmesini talebinde bulundu.

Lahur Cengi’nin bu tutumunun YNK’da bir iç savaş startı olarak kabul ediliyor. Siyasi gözlemciler bu durumda Lahor Cengi’nin daha farklı yöntemlere başvuracağı ve sürecin tutuklanmasına kadar gideceği yorumunda bulunuyor. Pek çok çevre Lahur Cengi’nin bu tutumunun YNK’deki durumu daha da zorlaştıracağını düşünüyor.

Diğer Haberler