Mela Bextiyar zehirlendikten sonra ilk kez konuştu: Beni ‘arkadaşlarım’ zehirledi

Beni ‘arkadaşlarım’ zehirledi

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Yüksek Meclisi Üyesi Mela Bextiyar, “arkadaşları” tarafından zehirlendiğini açıkladı.

Zehirlerindiği açıklanan ve sağlık durumunun kötüye gittiği için bir süredir Almanya’da tedavi gören KYB’nin tecrübeli ismi Mela Bahtiyar, kaleme aldığı bir yazıda yaşadığı süreci anlattı.

25 Ekim 2005 tarihindeki kendisine karşı gerçekleştirilen saldırı girişimi ile bu defa yaşadığı zehirlenme vakasını karşılaştıran Mele Bahtiyar, “Beni yok etmeye yönelik en korkunç girişim 2005 yılında yapıldı. Ancak onu birle ‘arkadaşlarım!!!’ tarafından zehirlenme ile kıyaslayamıyorum” dedi.

Partisinin 25 Eylül 2019’da düzenlenen kongresinde alınan kararların “ihmal ve gözardı” edildiğini belirten Mele Bahtiyar, bu ihmalin partililerin vicdanında kabul edilmediğini, bu nedenle faşizmden öte fiziki imhaya giden bir yol denendiğine vurgu yaptı.

Mela Bahtiyar, yazsısında KYB Yüksek Meclisi Başkanı Kosret Resul’e hitaben, “Verilen sözler ve vaatler böyle miydi? Yüksek Meclis, KYB’nin içerisindeki sorunların derinleşmesine ne zaman razı oldu? Bizi ortadan kaldırmaya yönelik girişimlere rağmen… maalesef daha kötüsü de yolda!” diye yazdı.

Yazısında KYB eski Genel Sekreteri ve partinin kurucusu Celal Talabani’nin eşi Hero İbrahim Ahmed’e de sitem eden Mele Bahtiyar, “Parti içerisinde sana karşı bir sevgi ve teveccüh vardı. Ama çevrendeki bazı kişiler cömertçe davranmadı ve sana komplo kurdu” ifadelerini kullandı.

KYB destekçilerinin bu nedenle 10 Ekim’deki Irak seçimlerinde partiyi cezalandırdığını ifade eden Mele Bahtiyar, “partili bazı liderlerin diğerine karşı güçlendirildiğini, parti yaşamının ortadan kalktığını, bunun yerine yolsuzluk, zimmete para geçirme ve haram mülk dağıtımı” gibi olguların ikame ettirildiğini belirtti.

Eş Başkan Talabani de zehirlendiğini açıklamıştı

KYB Sözcüsü Emin Babe Şeyh, parti medyasına yaptığı açıklamada, Yüksek Meclisi üyesi Mele Bahtiyar’ın zehirlendiğini açıklamıştı.

KYB Eşbaşkanı Bafıl Talabani de partinin diğer eşbaşkanı Lahur Şeyh Cengi’nin kendisini zehirlediğine dair elinde belge olduğunu açıklamış, bunları kamuoyuna deklare edeceğini ifade etmişti.

Kimya uzmanı Dr. Serdar Nuri Rûdaw’a verdiği demecinde Mele Bahtiyar’ın cıva ile zehirlendiğini belirtmiş, civanın insan sağlığı üzerindeki etkisini anlatmıştı.

Nuri, “İnsanın tüm bedeni üzerinde olumsuz etkisi oluyor, uyumasına engel olur ve nefes almasını zorlaştırır. Fakat civanın oranına da bağlı” demişti.

Diğer Haberler