PAK: Meral Akşener’e ‘burası Kürdistan’ diyen Cemil Taşkesen’in gözaltına alınmasını kınıyoruz

PAK: Meral Akşener’e ‘burası Kürdistan’ diyen Cemil Taşkesen’in gözaltına alınmasını kınıyoruz

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Siirt’in Kurtalan İlçesinde 28 Ekim 2021 günü  esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Siirt’in Kurtalan İlçesinde 28 Ekim 2021 günü  esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Esnaf ziyareti esnasında Cemil Taşkesen isimli bir esnaf ve Meral Akşener arasında geçen konuşmada Kürt esnaf Akşener’e,” Dilimiz inkar ediliyor. Kimliğimiz inkâr ediliyor. Burası Kürdistan. Kürdistan mecliste inkâr ediliyor”dedi. Söz konusu konuşma sonrası bugün Kürt esnaf gözaltına alındı.

PAK, Kürt esnafın gözaltına alınmasını kınayarak açıklama yayınladı.

PAK’ın ilgili açıklaması şu şekilde;

“İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Siirt’in Kurtalan İlçesinde 28 Ekim 2021 günü gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sırasında, Cemil Taşkesen adlı bir esnafımız, Meral Akşener’e şunları söylemişti:

”Dilimiz inkar ediliyor. Kimliğimiz inkâr ediliyor. Burası Kürdistan. Kürdistan mecliste inkâr ediliyor”.

Cemil Taşkesen’in bu sözlerinden dolayı, Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığınca “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan soruşturma başlatılmış ve soruşturma kapsamında Cemil Taşkesen bugün adresinde gözaltına alınmış.

Cemil Taşkesen’in sözlerinin ‘terör propagandasıyla’’ hiçbir alakası yoktur.

Cemil Taşkesen Kürt kimliği, Kürt dili ve Kürdistan gibi en temel gerçeklikleri dile getirmiştir. Bu sözlerin dile getirilmesi, düşünce özgürlüğü kapsamında da en temel meşru bir haktır.

Sadece görüşlerini dile getirmiş olmaktan dolayı Cemil Taşkesen’in gözaltına alınmasını kınıyor, Cemil Taşkesen derhal serbest bırakılmalıdır diyoruz.

Tüm siyasi partileri, başta Barolar olmak üzere sivil toplum kuruluşlarını, düşünce özgürlüğü savunucularını, halkımızı, Cemil Taşkesen’e sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

Diğer Haberler