Zumar Cephesi Kahramanları anılıyor: 3 Şehit, 3 Peşmerge, 3 Kardeş

Zumar Cephesi Kahramanları anılıyor: 3 Şehit, 3 Peşmerge, 3 Kardeş

Zummar cephesinde IŞİD teröristlerine karşı kahramanca savaşarak şehit düşen 3 gönüllü Peşmerge kardeşin şahadetinin üzerinden 7 yıl geçti. Başkan Barzani 3 şehit Peşmerge’nin annesi Ayşe anayı “şehit annelerinin sembolü” olarak ilan etmişti.

IŞİD teröristlerinin Kürdistan Bölgesi İdaresi Dışında Kalan Kürdistani Bölgelere saldırısında yüzlerce destansı direniş yaşandı. Bu destansı direnişte Kürt halkının hafızasına kazınanlardan bir tanesi aynı cephede IŞİD’e karşı çarpışmada şehit düşen kardeş Peşmergeler olmuştu.

25 Ekim 2014 tarihinde Ehmed, Necat ve Mewlûd Osman isimli gönüllü 3 kardeş Peşmerge Zummar cephesinde Kürdistan topraklarının savunmasında  IŞİD’e karşı destansı bir savaşta şehit düştü.

Ehmed, Necat ve Mewlûd Osman kardeşler IŞİD teröristlerinin Kürdistan topraklarına saldırdığında gönüllü olarak Peşmerge saflarında vatan savunmasında yer aldılar.

Tüm dünya Kürt analarının Kürdistan söz konusu olduğunda evlatlarını gözlerini kırpmadan vatan savunması için cepheye gönderdiğine tanık oldu.

Başkan Barzani, 23 Aralık 2014 tarihinde 3 şehit Peşmerge kardeşlerin annesi Ayşe anayı “Şehit anaların sembolü” olarak ilan etti ve onur madalyası ile şehit anasını onurlandırdı.

Ayşe Ana, 25 Eylül 2017’de düzenlenen Kürdistan Bağımsızlık Referandumu’nda da oy kullanarak, “Bağımsız Kürt devletini görmeden ölmek istemiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

6 Mart 2015’te ise Avrupa Parlamentosu’nun daveti üzerine Belçika’nın başkenti Brüksel’deki oturuma katılan Ayşe Ana’ya “Dünya Şehitleri Annesi” unvanı verilmişti.

Ayşe Ana olarak tanınan Ayşe Taha Osman, 27 Temmuz 2020 tarihinde 94 yaşında hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Basnews

Diğer Haberler