PDK yöneticisi Ruşdî: PKK yönetimi partilerini, işgalci devletlerin istihbarat örgütlerinin hizmetine soktu

PDK yöneticisi Ruşdî: PKK yönetimi partilerini, işgalci devletlerin istihbarat örgütlerinin hizmetine soktu

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Yetkilisi Bilind Îsmaîl yaptığı açıklamada, Kürdistan İşçi Partisi (PKK) Konsey Üyesi Murat Karayılan’ın PDK’ye saldırı niteliğindeki açıklamarına yanıt verdi.

PKK Yürütme Konseyi Üyesi Murat Karayılan yaptığı açıklamada PDK’ye saldırarak, PDK’nin ulusal birlik önünde engel olduğunu iddia etmişti.

PDK Merkez Komite Üyesi ve 16’ıncı Örgütlenme Ofisi Sorumlusu Bilind Îsmaîl, Murat Karayılan’ın yaptığı açıklamaları Basnews’e değerlendirerek şunları söyledi: “Herkes çok iyi biliyor ki PKK kurulduğu günden bugüne dek sadece bölge ülkelerinin ajandasını hayata geçirmek için çalışıyor. Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi’ne saldırılar düzenlemesi için bahaneler sunuyor. PKK Kürdistan Bölgesi’ndeki 500 köyün perişan olmasına ve hizmet götürülememesine sebep olmuştur.”

PKK’nin siyaseti ve tavırlarının işgalci devletleri Kürdistan Bölgesi’ne çekme temelinde olduğuna vurgu yapan PDK’li yönetici açıklamasının devamında şu ifadeleri dile getirdi: “Çevremizdeki hiç bir siyasi rejim PKK’nin Kürdistan Bölgesine ve mücadelesine verdiği zararı vermedi. Onlar sadece Kürdistan Bölgesi karşıtlığı ile görevlendirilmişler. Ayrıca sadece Kürdistan Bölgesi’ne karşı değil aynı tavırlarını Rojava ve Rojhılat Kürdistanına karşıda yürütüyorlar.”

PDK’nin faaliyet sahasının Kürdistan Bölgesi olduğunu ve kendi topraklarında çalışmalarını yürüttüğünü ifade eden Bilind Îsmaîl açıklamasında, PKK’nin buna rağmen bütün uluslararası hak ve hukuku çiğnediğini, Kürdistan Bölgesi’nin kendilerine teslim edilmesini istediklerini dile getirdi.

Aynı konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan PDK Politbüro Danışmanlarından Arif Ruşdî’de şunları söyledi: “PKK, Irak erken genel seçimlerinden dersler çıkartmalı. Her ne kadar Şengal halkının gözünü korkutarak kendilerine oy çıkartmaya çalıştıysalarda halk oylarını PDK’ye verdi. Aslında bu bile Karayılan’a verilecek en iyi cevap. Kürdistan Bölgesi halkı PDK’nin nasıl bir parti olduğunu ve PKK’nin de kiralık olduğunu iyi biliyor.”

Bütün Kürtlerin PKK’nin siyasetinden bıktığına dikkat çeken Arif Ruşdî açıklamasında, herkesin PKK Konseyinin PKK’yi bölge ülkelerinin ve işgalci devletlerin istihbarat örgütlerinin hizmetine soktuğunu iyi bildiğini ifade etti.

PDK’nin Kürdistan Bölgesi’nin statüsünü ve varlığını koruyan en ciddi parti olduğu için PKK’nin gazabına uğradığını söyleyen Ruşdî, buna rağmen PKK’nin bu yaklaşımdan dolayı kendisinin zarar göreceğini dile getirdi.

Açıklamasının devamında Murat Karayılan ve PKK Konseyine çağrıda bulunan ve Kürdistan Bölgesi’ne yönelik fitne, fesat tavırlarından vazgeçmeleri isteyen PDK Politbüro Danışmanı Ruşdî, kimsenin bu sahte tavır ve davranışlara itimat etmediğini, bunun en güçlü belgesinin de seçimlerde PDK’nin Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde elde ettiği başarının kendisi olduğuna vurgu yaptı.

PKK Konseyinin düşmanların hizmetinde ve Kürdistan’a karşıt olduğunu belirten Arif Ruşdî açıklamasının sonunda, her gün bir şekilde Kürdistan Bölgesi’nin bir bölümünü Türkiye’ye teslim etmeye uğraştıklarını ifade etti.

Diğer Haberler