Efrin: 32 yaşındaki hamile kadın Türk istihbaratının işkenceleri sonucu hayatını kaybetti

Efrin: 32 yaşındaki hamile kadın Türk istihbaratının işkenceleri sonucu hayatını kaybetti

Efrin İnsan Hakları Örgütü bir açıklama yaparak hamile bir kadın Türk istihbaratı ve Türkiye’ye bağlı çete guruplarının yaptığı işkenceler sonucu hayatını kaybetti.

Örgüt yaptığı açıklamaya göre 11 Eylül günü Türkiye istihbaratı ve sivil polislar Nimet Behcet Şêxo isimli 32 yaşındaki kadını gözaltına aldı. Olay Raco’ya bağlı Qube Hemşelik köyünde gerçekleşti.

Ögrüt açıklamada ayrıcı hayatını kaybeden kadının altı aylık hamile olduğunu bildirdi. Hamile kadın Xelil Nasan adındaki 36 yaşındaki eşi ve iki kişinin daha beraber göz altına alındığını bildirdi. Göz altına alınan dört kişi Türkiye’nin istihbarat merkezi olarak kullandığı Emir Xubari okuluna götürülüyorlar.

 Efrin İnsan Hakları Örgütü 4 kişinin 6 saat boyunca işkenceye uğradığını ve işkence sonucu Nimet Behçet isimli hamile kadının fenalaşarak hastaneye kaldırıldığını bildirdi. Türk istihbaratı aynı gün dört kişiyi de serbest bırakıyor. Buna rağmen 32 yaşındaki hamile kadın gördüğü işkence sonucu iki gün sonra hastanede hayatını kaybediyor.

Diğer Haberler