PKK’nin ahlaksız Xalifan haberleri ve arkasındaki gerçekler

PKK’nin ahlaksız Xalifan haberleri ve arkasındaki gerçekler gerilla Aziz Weysi, Dilovan Rubari, Goebbels, Hitler, KCK, PKK, ENKS, Rojava,

PKK, 3 Eylül tarihinden beridir Xalifan’da ki hayali olaylara dayalı bir kampanya yürütüyor. Bu kampanyanın temelinde ise Peşmergeler tarafından öldürüldüğü iddia edilen 7 gerilla var. PKK’ye göre Zap suyunu geçen bir gurup Peşmergeler tarafında vurulmuştu. PKK kitlesini eyleme çağırdı. Ayrıca PKK, bu olayı bir aylık bir süre içinde tıpkı bir filim senaryosu gibi her defasında yeniden, yeniden yazdı.  Senaryoyu genişletti. Son olarak olayı daha inanılır kılmak için 7 gerilladan birinin sağ olarak kurtulduğunu iddia etti.

Henüz bu gerillanın görüntüleri servis edilmedi. Büyük ihtimal bu rolü iyi oynayacak iyi bir oyuncu bulursa yakında televizyon ekranlarında Xalifan’dan kurtulan Hayri isimli bir gerillanın hikayesini izleye bileceğiz. PKK onu yapar mı tabi ki yapar? PKK kendi 32 yıllık kadrolarını öldürüp sonra, YNK’liler vurdu ailesine taziye mesajı gönderen bir harekettir. Örneğin Nasır kod adlı Faruk Bozkurt.

Hitlerin Propanda ve Aydınlanma Bakanı ve halkı aldatmak

Hitlerin Propaganda ve Aydınlanma Bakanı Joseph Goebbels’in müthiş bir propaganda ilkeleri vardı. Bunlardan biri şuydu: “Eğer bir yalanı yeterince uzun, yeterince gürültülü ve yeterince sık söylersiniz, insanlar inanır. İnsanları bir yalana inandırmanın sırrı yalanı sürekli tekrar etmektir”.  O zaman ki iletişim aracı olan radyo sürekli “Almanya’nın zafer kazandığını, tüm dünyanın Almanya’yı yenemediğini, ABD’nin Almanya’ya muhtaç olduğunu, büyük bir direniş yaşandığını” propaganda ediyordu. Bunun için kısa filimler yapılıyordu. Türlü, türlü senaryolar yazılıyordu. Alman halkı bu Goebbels’in sürekli tekrarlanan yalanlarına inanmıştı. Almanlar Moskova’da yenilmişti. Sovyet orduları Alman ordusunu biçiyordu. Almanlar ise ordularının zaferden zafere koştuğunu sanıp, sinema salonlarında kutlama ve anmalar yapıyordu. Hatta Almanların büyük çoğunluğu Sovyet orduları tanklarla Berlin’e girdiği güne değin Alman tanklarının Moskova’da olduğunu sanıyordu. Goebbels propagandanın, yalanın ve aldatmanın ustasıdır.

Goebbels’in ardılı PKK medyası

Eğer aldatılmamış bir bireyseniz ve PKK medyasını takip ediyorsanız PKK’nin Goebbels’in bu halkı aldatmak ilkesini ne kadar güzel uyguladığını göre bilirsiniz. PKK kitlesi aldatılmıştır. PKK’nin zaferden zafere koştuğuna, Türk ordusunun tek adım ilerleyemediğine, tüm dünyanın Öcalan’ı önderi gördüğüne, sadece Kürtlerin değin tüm dünyanın PKK’ye muhtaç olduğuna inandırılmıştır. Veya aldatılmıştır.
İşte Xalifan meselesi bu halkı aldatma işinin sadece bir sahnesidir.
Gerçekte Xalifan’da Peşmergelerin içinde olduğu hiç bir olay yok. Türkiye Mili Savunma Bakanlığı 3 Eylül günü açıklama yaparak 28 Ağustos günü içinde kadın yöneticilerinde olduğu 7 kişiyi vurduğunu söyledi. PKK ise MSB’nin açıklamasına rağmen Peşmerge güçlerini suçladı. KDP’nin tarihi bellidir yaptığı şeyde çıkar, ben yaptım der.  KDP 7 Ekim günü olayla alakası olmadığını açıkladı.

PKK direk kişileri hedef gösterdi

Fakat PKK yalanı tekrarlamaktan ve büyütmekten vazgeçmedi. Kobani’de, Derik’de direk KDP ve Barzani ailesini hedef alan yürüyüşler yaptı. Resimlerini açtı. Bir avuç kadını, Semalka sınır kapısına yürüttü. Slogan attırdı. Şengal’de PDK adaylarına saldırdı. PKK TV’lerine bakın neredeyse her saat başı KDP hakkında bir iftira, karalama yayınlıyorlar.

Xalifan merkezli yalanın son halkı orada hayatını kaybeden gerillaların Zerevani güçleri komutanı Aziz Weysi ve Roj Peşmerge komutanı Dilovan Rubari tarafından verildiğini iddia etti. Her zaman ki gibi adı açıklanmayan kaynak bilgi vermiş. Bu kadar saçma bir tiyatro oynandı.

Her nedense bu bilgileri veren kişi PKK’nin Rojava ajansı ANHA’ya vermişti. Zaten PKK’nin  Xalifan merkezli aldatma  eylemlerinin tümü de Rojava merkezli yapılıyor. Xalifan oyununun Rojava merkezli yürütülmesini siyasal nedenleri var. Birincisi; Rojava’yı kuşatma, Kürt kürt görüşmelerini engellemek, Roj peşmergelerine saldırı zemini yaratmak. Ve tabi ki Şengal’de kendine siyasi ve askeri hareket kabiliyeti sağlamak. Büyük ihtimal önümüzdeki günlerde PKK’nin saldırıları ile ilgili haberler duyacağız.

PKK’nin eylem birimlerinin yakalandığı doğru mu?

Fakat Halifan meselesinde PKK’nin böyle ahlaksız ve freni patlamış yalanlarının başka önemli bir nedeni var. PKK’nin Kürdistan Bölgesi şehirlerinden birinde üslenmiş, askeri eylem yapmak isteyen bazı birimlerinin yakalanması. Duyumlar PKK’nin Kürdistan şehirlerinde silahlı eylem yapacak birimi ve bağlantısı olan onlarca insanın tutuklandığı yönünde. Aslında Kürdistan Bölgesine içten darbe vuracak bir terör birimi çökertilmiş.

 Yani PKK’nin stratejik gizli ajandasına ciddi darbe vurulmuş.  Bu ajandaya göre Haşdi Şabi  dronlarla havadan PKK ise mülteci görünümlü kişilerle yerden saldıracaktı.  PKK’nin bu hıncı bu nefretinin nedeni budur.

PKK’nin içinde zerre hiçbir ahlakı, terbiye ve yurtseverlik olmayan Semalka sınır kapısında kadınları bağırtma eylemleri PKK’nin Goebbels’in iyi bir takipçisi olduğunu gösterir. Çünkü tıpkı Goebbels gibi PKK’de yeniliyor.

PKK’nin zaferi bir Goebbels zaferidir

Sonbahar geldi, TSK’nın Kürdistan Bölgesi sınırları içinde operasyonları da bitiyor. PKK bu operasyonlarda büyük yenilgi aldı. Savaş tünelleri bile bile gençlere mezar oldu. PKK dağlık arazilerin stratejik bölümünü Türk ordusuna bıraktı. Daha önce Süleymaniye kırsalındaki gerilla güçleride askeri olarak hedeflendi bu PKK’yi daha hareketsiz bıraktı. Irak parlamento seçimlerinde Şengal ve Süleymaniye’de yenildi. Kuzey Kürdistan’da PKK kitlesi eridi. PKK Rojava’yı kendine bağlı bir bölük gibi yürütecek diye küçücük, kısır bir yapıya döndü.

Bu Xalifan üzerinden yapılan ahlaksız haberler ve propagandalar işte bu gerçekleri gizlemek içindir.

PKK bu ahlaksız kandırmaca altında Öcalan’ı halkların önderi, kendisini Ortadoğu’nun çözüm adresi, askeri gücünü NATO’yu yenen güç olarak gösteriyor.
Goebbels nasıl ki tanklar Berlin’e girene kadar halkı kandırmış, zafer bizim demişse PKK’de aynı şeyi yapıyor. PKK zafer bizim diyor. Oysaki gerçekte PKK kaybetmiştir.

Propaganda gerçekleri değiştirmez. Sokaklara döktüğü bir avuç aldatılmış çocuk, genç, kadının sloganları hakikati değiştirmez. Gün gelir, gerçekler tıpkı Şengal seçimlerinde olduğu gibi yüzüne bir tokat iner.

 Goebbels kocaman Almanya’yı ve hatta düşmanları yalan haber, propaganda ve algı operasyonları ile aldattı, yönetti. Propaganda dünyasının masteri idi ama sonu nasıl oldu biliyor musunuz?

Bunun için PKK’ye söylene bileck şey; ahlak yoksunu propagandalarınıza güvenmeyin.

Diğer Haberler