Facebook, PKK yönetici ve kurumlarını “tehlikeli kişi ve örgütler listesine” aldı

Facebook, PKK yönetici ve kurumlarını “tehlikeli kişi ve örgütler listesine” aldı

Facebook PKK yöneticilerini “tehlikeli kişi ve örgütler” listesine aldı. Listede Abdullah Öcalan, Duran Kalkan, Murat Karayılan ve Bahoz Erdal gibi isimlerde yer alıyor.

Facebook 4 bin kişilik tehlikeli kişiler ve örgütler listesi yayınladı. Buna göre Facebook’ta bu kişiler hakkında propaganda yapmak ve bu kişilere ilişkin yazılar yayınlamak yasaklanıyor. Listede hazırlanırken terör, silahlı örgüt, suç ve şiddet kavramları esas alınmış.

Facebook kanunlarına göre adı listede geçen kişiler hakkında yazı yazılırsa ya yazılar kaldırılıyor veya adresler kapatılıyor.

PKK’li pek çok örgüt ve kişi de bu listede yer aldı. Buna göre Gerilla TV, KCK, PJAK, Gençlik Örgütü, PKK, Abdullah Öcalan, Duran Kalkan, Sakine Cansız ve Mazlum Doğan, Murat Karayılan isimler var.
Darka Mazi sitesi de daha önce yayınlandığı Sakine Cansız fotoları nedeni ile kapatılmıştı.

Listede ayrıcı bir Kürt daha var: İsmail Sûseyî. Bu kişi daha önce Hewler’de Aşiti Camisinin imamlığı yapmış bir vaiz. Cuma hutbelerinde vaizlerde IŞİD’i öven konuşmalar yapmıştı. Ayrıca IŞİD suçlarına bulaşmıştı. 2018 yılında yakalan İsmail Suseyi’nin de adı listede yer aldı.

Diğer Haberler