Mesut Barzani: Ezidiler özgür bir şekilde kendi gelecekleriyle ilgili karar verebilmeli

Mesut Barzani: Ezidilerin özgür bir şekilde kendi gelecekleriyle ilgili karar verebilmeli

KDP Genel Başkanı  Mesud Barzani, “Ezidi kardeşlerimin tüm taleplerini var gücümle desteklediğimi vurgulamak istiyorum” dedi.

 Barzani, Ezidi Kürtlerin Cemayi (Cema) Bayramı dolayısıyla tebrik mesajı yayımladı.

 Barzani, “Ezidi kardeşlerimin Cemayi Bayramı’nın gelişi dolayısıyla Ezidxan Miri, Baba Şeyh, Ezidi Ruhani Meclisi ve Kürdistan ve tüm dünyadaki Ezidi kardeşlerimi kutluyorum” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda Ezidilerin, teröristlerin zulümlerine maruz kaldıklarını kaydeden  Barzani, “Buradan Ezidi kardeşlerimin tüm taleplerini var gücümle desteklediğimi vurgulamak istiyorum. Şengal bölgesi başta olmak üzere Ezidilerin yaşamının normalleşmesinin önündeki tüm engel ve nedenlerin ortadan kalkması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Ezidilerin kendi yaralarını sarmaları gerektiğini söyleyen Barzani, Ezidilerin özgür bir şekilde kendi gelecekleriyle ilgili karar verebilmeleri gerektiğini kaydetti.

Kürdistan’da birlikte yaşam kültürünün güçlendirilmesine vurgu yapan Başkan Barzani, “Ezidi kardeşlerimizin bayram ve kutlamalarını huzur ve mutluluk içerisinde geçirmelerini diliyorum” dedi.

Diğer Haberler