Kasım Şeşo: PKK’nin yollara döktüğü çocuklar Şengal halkını temsil etmiyor

Kasım Şeşo: PKK'nin yollara döktüğü çocuklar Şengal halkını temsil etmiyor

Şengal Güçleri Komutanı Qasim Şeşo yaptığı açıklamada, Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) öne sürdüğü kadın ve çocukların Şengal halkını temsil etmediğini belirtti.

Kürdistan Peşmergeleri Şengal Güçleri Komutanı Qasim Şeşo PKK’nin Şengal’de bugün Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) adaylarının seçim çalışmalarına yönelik gerçekleştirdiği tavrı Basnews’e değerlendirerek şunları söyledi: “PKK’nin bugün Şengal’de yaptığı ve Şengal’e seçim çalışmaları için giden PDK adaylarını engelleme faaliyetleri büyük bir hata ve yanlıştı. Çünkü PDK’nin her yerde seçim çalışması yürütme hakkı vardır. PKK’nin protesto adı altında yollara döktüğü kadın ve çocuklar orada Şengal halkını temsil etmiyorlar. Bu nedenle bu tavrı kınıyoruz.”

Şeşo açıklamasında şunları ifade etti: “PKK, Şengal’de sürekli olarak kaos yaratmak istiyor. Bu kabul edilemez. PKK bir an önce Şengali boşaltmalıdır. Çünkü onlar Şengal halkını temsil etmiyorlar. Aynı şekilde Bağdat’a PKK’yi Şengal’de desteklememe çağrısında bulunuyoruz.”

PDK’nin resmi idari çalışmalar için her Şengal’e gidişinde PKK silahlı güçlerinin engel oluşturduğuna dikkat çeken Qasim Şeşo açıklamasının sonunda şu hususlara dikkat çekti: “PKK hiç bir şekilde Şengal halkını temsil etmiyor. Zaten bir çok defa Şengal halkı PKK ve ona bağlı bütün grupların Şengal’i terketmelerini talep ettiler. Ama şu ana kadar da PKK Şengal’i boşaltmadığı gibi sürekli olarak problemler yaratıyor.”

Diğer Haberler