İddia: PKK yöneticilerinden Haydar Varto Qamişlo’da vuruldu

İddia: PKK yöneticilerinden Haydar Varto Qamişlo'da vuruldu Engin Karaaslan, Rojavaa Kırmızı Liste

Rojava’nın Qamışlo kentinde MİT ve TSK tarafından gerçekleştirilen operasyonda PKK yöneticilerinden Engin Karaaslan’ı hayatını kaybettiği öne sürüldü.

Anadolu Ajansı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Qamışlo’da gerçekleştirdiği ortak operasyonda PKK Merkez Komite Üyesi “Haydar Varto” kod adlı Engin Karaaslan’ı hedef aldığını bildirdi.

Haberde, Karaaslan’ın Interpol Kırmızı Bülten ve Türkiye İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı listede ise “Kırmızı Kategori ile arananlar” içerisinde olduğu belirtildi.

Engin Karaaslan

1980’li yıllarda PKK’ye katılan Engin Karaaslan evliydi. Eşi ile beraber PKK’ye katılan Zinnet Karaaslan 1991 yılında Van’da girdiği bir çatışmada hayatını kaybetti.  Engin Karaaslan ise 1990’lı  Suriye’de Öcalan’ın eğitimlerini aldı. Kuzey Kürdistan’ın Amed ve Muş gibi bölgelerinde sınırlı dönem çalışma yürüttü. Uzun yıllar Güney Kürdistan bölgesinde kaldı.  Ermenistan’da çalışma yürüttü. KCK Adalet Divan Üyesi olan Engin Karaaslan’ın Rojava’da Hukuk ve Gümrük işlerinden sorumlu olduğu söyleniyor.

Diğer Haberler