PYD’de yönetiminde üç yeni zimmetine para geçirme vakası

PYD’de yönetiminde üç yeni zimmetine para geçirme vakası

PYD’nin değişik organlarında yer olan üç yöneticinin daha zimmetine para geçirerek ortadan kaybolduğu öğrenildi.

Darka Mazi’nin bölgedeki kaynaklarının bildirdiğine göre Ağustos ayından bu yana üç ayrı alanda üç ayrı yönetici halka ait paraları alarak kaçtı. Bu kişilerin Türkiye’ye gittiği iddia ediliyor.

Parayı zimmetine geçirip kaçan kişilerden ilki Basil Ebdu. Bûasiye aşiretinden olan Basil Organize Suçlar Araştırma Bürosu sorumlusu. Yaptığı işkenceler nedeni ile “Sarı DAİŞ” olarak tanınıyor. Dört koruması ile beraber geçtiğimiz ayın sonunda ortadan kayboldu.

İkinci kişi Heval Rêzan. Rêzan Girke Lekê meclisi Eşbaşkanı. Rêzan meclisin maliyesi ile beraber ortadan kayboldu.

Üçüncü kişi ise Haseki’de Su giderlerini toplama bürosu sorumlusu. Halkın ödediği 6 aylık su paralarını alarak ortadan kayboldu.

PYD yöneticilerinin yaşadığı yolsuzluklar basına yansımasa da büyük bir yolsuzluk, rüşvet ve iltimas ağı yaşanıyor. Özellikle de PKK kadrosu olduğu için dokunulmaz statüde yer alan pek çok kişi şu ana değin kaçak petrol satışı, zimmetine para geçirme, rüşvet vb ekonomik sorunlu olaylar nedeni ile teşhir oldu. PYD bunların gündem olmasını engelledi. Kendi kadrolarının ve ailelerinin  sorunlarını görmezden geldi bazılarını ise hukuka aykırı yollar ile çözmek istedi. Zimmetine para geçiren bazı kişilerin ise bir yaşındaki çocuklarına el koydu.

Eleştirileri savaş durumu ile izah etse de PYD içindeki iltimas sistemi daha çok yapısal bir duruma benziyor.

Diğer Haberler