Almanya-Düsseldorf: Kürtler, PKK’nin Rojava siyasetini kınamak için toplandı

Almanya-Düsseldorf: Kürtler, PKK'nin Rojava siyasetini kınamak için toplandı Newroz Bijo

Almanya’daki Kürtler, Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) Rojava Kürdistanı ve Kürdistan Bölgesi’ndeki uygulamaları ve  hak ihlallerine karşı bir protesto düzenledi.

Diasporada yaşayan Kürtler, PKK’nin Kürdistan’ının tüm parçalarında Kürt milletine karşı yaptığı yasadışı müdahalesini protesto etmek için Almanya’nın Düsseldorf kentinde toplandı. Eyleme katılan siyasi aktivist Newroz Bejo, BasNews’e yaptığı açıklamada, “Bütün protestocular PKK’nin Rojava’dan çıkmasını, Kürdistan Bölgesi’ne yasadışı müdahalesini durdurmasını ve PKK’nin Suriye’ye gitmesini talep etti. PKK gerçekten Kürtler konusunda ci ciddiyse gidin Türklerle savaşın” şeklinde tepki gösterdi.

Kürt aktivist, “Bu özel günde, yani büyük referandum günü olduğu için 25 Eylül’de oturma eylemi yaptık ve PKK’nin bağımsızlık referandumunu nasıl reddettiğini herkes gördü. Güney Kürdistan’ın Başkan Barzani öncülüğünde alınan bu tarihi kararına karşı çıktı. Biz de Kürtler olarak PKK’ye hayır demek için oturma eylemi yaptık. Binlerce Peşmerge kahramanının kanıyla özgürleşen Güney  Kürdistan’ı ve Peşmerge’yi destekliyoruz. Onlar tüm Kürdistan’ın kıblesidir ” şeklinde konuştu.

Almanya-Düsseldorf: Kürtler, PKK'nin Rojava siyasetini kınamak için toplandı

Diğer Haberler