Haşdi Şabi ve Irak işgali altındaki  Xurmatû’da bir kez daha “Referanduma Evet” dendi

Haşdi Şabi ve Irak işgali altındaki  Xurmatû'da bir kez daha "Referanduma Evet" dendi

Haşdi Şabi ve Irak işgali altındaki  Xurmatû kentinde, Kürdistan Bölgesi’nde 4 yıl önce gerçekleştirilen bağımsızlık referandumunun kutlama çalışmaları yürütüldü ve kent halkı bir kez daha “Referanduma Evet” diye slogan attılar.

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Xurmatû Yetkilisi Bextyar Hîcran Basnews’e yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: “Kürdistan Bağımsızlık Referandumu’nun 4’üncü yılı kutlamaları yaptık ve çeşitli etkinlikler düzenledik. Özellikle katılımcılar ve konuşmacılar Kürdistan Bölgesi ile Kürdistan Bölgesi İdaresi Dışında Kalan Kürdistani Bölgeler’e ilişkin gerçekleşen bağımsızlık referandumu hepimiz açısından çok değerli bir adımdı. Bu nedenle Xurmatû halkı büyük bir mutluluk ve heyecanla sandıklara koştular. Xurmatû halkı bu bağımsızlık referandumu ile bütün herkese Xurmatû’nun ne Şovenist Arapların ne de Şovensit Türkmenlerin kenti olmadığını, sadece ve sadece Kürt halkının tarihsel bir kenti olduğunu haykırdılar.”

Bağımsızlık Referandumu kutlamaları vesilesiyle günün anlam ve önemine bağlı kalınarak kentteki ihtiyaç sahibi ailelere yardım kararı aldıklarını belirten Bextiyar Hîcran açıklamasının devamında, bu sebeple 200 ihtiyaç sahibi aileye erzak yardımı yaptıklarını dile getirdi.

Diğer Haberler