Diyarbakır’da 5 partiden açıklama: “25 Eylül Bağımsızlık Referandumu ile ortaya konulan iradenin sahiplenilmesi ulusal bir görevdir”

Diyarbakır'da 5 partiden açıklama: 25 Eylül Bağımsızlık Referandumu ile ortaya konulan iradenin sahiplenilmesi ulusal bir görevdir.”

 Kürdistan Bağımsızlık Referandumu’nun 4’üncü yıldönümü vesilesiyle Kürt partileri Diyarbakır’da ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, “Bağımsızlık Referandumu ve sonuçları meşrudur, bugün de destekliyoruz” dedi.

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), Kürdistan Demokrat Partisi-Bakur (PDK-Bakur), Pêlkurd, Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) ve Kürdistan Demokratik Hareketi (TDK-Tevger)’nden temsilcilerin katıldığı toplantıda basın metnini PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik okudu.

Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi partilerden, Başkanlık, Parlamento ve Hükümet’ten halkın 25 Eylül 2017’de ortaya koyduğu iradeye sahip çıkmaları çağrısında bulunan Kürt parti ve oluşumların ortak açıklamasında özetle şu ifadeler yer aldı:

“Bağımsızlık Referandumu’nun 4. yıldönümünde hem bağımsızlık referandumunu hem de sonuçlarını saygıyla karşıladığımızı, desteklediğimizi bir kez daha belirtiyoruz. Bağımsızlık, Kürdistan halkının en meşru hakkıdır.

Tüm tehdit ve planlara rağmen referanduma engel olamayan güçlerin değişik düzeylerdeki katılım ve müdahalesi ve bir kesim Kürtlerin de desteği ile, 16 Ekim 2017 günü Kerkük’ün ve 140. Madde kapsamındaki diğer bölgelerin Irak Devleti ve O’nun militer gücü Haşdi Şahbi eliyle tekrar işgal edilmesi ise, halkımızın meşru, demokratik ulusal iradesinin çiğnenmesi, yok sayılmasıdır. Bu nedenle Kerkük’ün ve Güney Kürdistan topraklarının %45’inden fazlasının tekrar işgal edilmesini lanetliyoruz.

“Milli birlik ruhuyla davranmaya çağırıyoruz”

Güney Kürdistan’daki siyasi partilerden, Başkanlık, Parlamento ve Hükümetten beklentimiz, tüm bileşenleriyle Güney Kürdistan halkının 25 Eylül 2017 referandumu ile ortaya koyduğu iradeye sahip çıkmaları ve var olan tüm kazanımların korunması, devletleşme yolunda başta peşmerge gücü olmak üzere var olan kurumların birleştirilmesi, geliştirilmesi, yeni ortak kurumların oluşturulması yönünde milli birlik ruhuyla birlikte davranmaya çağırıyoruz. 25 Eylül Bağımsızlık Referandumu ile ortaya konulan iradenin sahiplenilmesi ulusal bir görevdir.”

Diğer Haberler