PKK’ye bağlı çeteler Qamişlo’da sivil halka saldırdı

PKK’ye bağlı çeteler Qamişlo’da sivil halka saldırdı

Rojava’da gıda ve akaryakıt gibi temel yaşam malzemelerine yapılan zammı protesto etmek isteyen halka PKK’ye bağlı çeteler saldırdı.

Dün  (ENKS) çağrısı üzerine saat 17.00’de Rojava’nın Qamişlo kentinde gıda ve akaryakıta getirilen zamların yanı sıra, artan vergiler ve parti yöneticilerinin tutuklanması protesto edildi.

Özerk Yönetim’e bağlı yerel çete yapılır protestoculara saldırdı. Yerel güçlerin protestolara saldırısı sonucu bazı göstericiler yaralandı.

PKK’nin tetikçi hareketi: Cıwanen Şoreşger

Rojava’da direk PKK’ye bağlı hareket eden Ciwanen Şoreşger adlı bir gurup halk üzerinde faşizm uyguluyor. Bir çok imtiyaza sahip olan, halkı korkutan, ENKS binalarına saldıran, bu gurup halk arasında korku yayıyor.

Türkiye’deki Alperen benzeri bir örgütlenme olan Ciwanen Şoreşger silahlı bir güç. Yönetimi ise direk PKK kadrosu olan ve Cemil Bayık tarafından atanmış olan çoğu Kuzey Kürdistan’lı kadrolar. Bunlar Kamişlo’da zaten işsiz ve ekonomik sorunlarla boğuşan gençleri toplayarak propganda ile tetikçi olarak kullanıyor.

ENKS’nin Qamişlo’da organize ettiği gösterilerde,  ‘Tutuklamalara hayır’, ‘Akaryakıt zammına hayır’, ‘Vatandaşlara vergi konulmasına hayır’, ‘Tutuklulara özgürlük’ ‘Ekmek fiyatlarının artmasına hayır’ sloganları yer aldı. Normal bir hak talebi olan bu yürüyüşü engellemek için PKK pek çok oyun düzenledi. Önce kendisine bağlı kitleyi araçlarda  yüksek müzik açarak gösteri yapılan alana gönderdi. Daha sonra ise Ciwanen Şoreşger adlı çete gurubunu göstericilere saldırtı.

ENKS: Taleplerimiz halkın talebidir

Gösteriler sırasında bir konuşma yapan ENKS Başkanlık Kurulu Üyesi Muhammed İsmail, yapılan protestoların sadece ENKS’nin istediği bir durum olmadığını ifade ederek, “Bu eylem sadece bir partinin ve bir ailenin talebi değildir, bölgede yaşayan herkesin talebidir” dedi.

Halka seslenen İsmail, “Eyleme katılmanız destek amaçlıdır” diyerek, zam, vergi ve siyasi tutuklamalara yönelik çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Protestoların Rojava’nın diğer kentlerinde de yapıldığı bildirildi.

Diğer Haberler