Kobani’de öldürülen çiftin katili PKK istihbarat sorumlusu çıktı

Kobani’de öldürülen çiftin katili PKK istihbarat sorumlusu çıktı PYD, HPG, Esaf Müslüm Abbas, Ruken Hisen, Kaxa Hemo,

30 Ağustos günü Kobani’de evlerinde bıçakla öldürülen çiftin katilinin alandaki PKK kadrosu olan ve HPG istihbarat biriminin sorumlusu olduğu ortaya çıktı.

30 Ağustos günü Kobani’de döviz ve borsa işi yapan Esaf Müslüm Abbas (32) ve eşi Ruken Hisen (25) evlerinde bıçakla öldürülmüştü. Çiftin 8 yaşındaki oğulları ile olayda yaralı kurtulmuştu. Olay Kobani’de infale neden oldu. Halk olayı PYD ve PKK kadrolarının yaptığını söylüyordu.

İki gün önce ise Fırat Bölgesi Asayiş Yönetimi üyesi Kawa Hemo bir açıklama yaparak cinayetin faillerinin yakalandığını söylemişti. Hemo halka çağrı yaparak “Bize güvenin failler cezalandırılacak” dese de katilin kimliği hakkında bilgi vermemişti.

Darka Mazi’nin bölgedeki kaynakları olayı yapan kişinin PKK kadrosu olan ve aynı zamanda ve alanda HPG adına istihbarat çalışması yürüten Botan kod adlı kadronun yaptığını bildirdi. Botan’ın bir müddet önce borsacı Esef Müslüm’den yüklü miktarda para aldığı öğrenildi. Botan bu paraları Türkiye’de bulunan abisine gönderiyor. Fakat olayın ortaya çıkmasından kaygılandığı için bir gün evlerine giderek Esef ve Ruken çiftini bıçakla hunharca öldürüyor. Çiftin oğlu ise yaralı biçimde kaçıyor.

PKK Rojava Kürdistan’ının dünyanın örnek modeli gibi sunmaya çalışsa da kadro egemenliğine dayalı kurduğu sistem de buna benzer pek çok olay yaşanmaktadır. Kadroların egemenliği ve imtiyazlarına dayalı Rojava sistemindeki yaşana çarpık olayların da üstü kapatılmaktadır. Birçok kadının halka tacizde bulunduğu, tehdit ile para aldığı, mal varlığı sattığı, ailelerine imtiyaz sağladığı sistem alttan hızla çürümektedir. Esef Müslüm ve Ruken Hisen olayı bu çürümüş sistemin acı olaylarından sadece bir tanesi.

Diğer Haberler