İran, idam ettiği Ramin Hisenpenahi’nin babasının cenazesini de kaçırdı

İran, idam ettiği Ramin Hisenpenahi'nin babasının cenazesini de kaçırdı

 İran tarafından idam edilen Kürt siyasi mahkum Ramin Hisênpenahî’nin babası Mihemed Hisênpenahî’nin cenazesi güvenlik güçleri tarafından kaçırıldı. Ramin’in cenazesi de hala ailesine teslim edilmiş değil.

“Sessizce” defnedilmek üzere gece yarısı güvenlik güçleri tarafından köyüne götürülen Hisênpenahi’nin cenazesinin köye getiriliğinden haberdar olan köylüler ile güvenlik güçleri arasında gerginlik çıktı.

Emced Husseinpanah, babalarının hastanede hayatını kaybettiğini, ancak İran güvenlik güçlerinin cenaze törenine kitlesel katılımı engellemek için cenazeyi kaçırdığını söyledi.

“Xalo Mîrza” olarak bilinen Mihemed Hisênpenahî, dün tedavi gördüğü Sine kentindeki Tevhid Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti.

Mihemed Hisênpenahî’nin oğlu Emced Hisênpenahî, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, “İstihbarat güçleri, babamızın Sina kentindeki Tevhid Hastanesi’ndeki cenazesini kaçırarak, halkın katılımı olmadan defnedilmesi için Leylax ilçesine bağlı Qurîçay köyüne nakletti” dedi.

Ancak köyde Hisênpenahî’nin yakınları ile güvenlik güçleri arasında gerginlik çıktı. Köylülerin durumu protesto etmesi ve güvenlik güçleriyle yapılan uzun müzakerelerden sonra defin töreni yapılabildi.

Siyasi mahkum Ramin Hisênpenahî, 8 Eylül 2018’de idam edilmişti. Ramin Hisênpenahî’nin cenazesi hala hala ailesine verilmiş değil.

Diğer Haberler