PKK çeteleri yine Kürtlere saldırdı: 2 Peşmerge şehit düştü

 PKK çeteleri yine Kürtlere saldırdı: 2 Peşmerge şehit düştü, mayın, Roj Peşmergeleri, Dinarte, Akre

Duhok’un Akre ilçesi Dinarte kasabası yakınlarında yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 Peşmerge şehit düştü. Şehit Peşmergelerin Roj Peşmergesi üyesi  olduğu öğrenildi. Alana kapsamlı mayın döşendiği belirtiliyor.  Mayınlardan bazıları patlamadı.

Bugün akşam saatlerinde Akre ilçesi Dinarte kasabası Kani Toz ve Geliye Nakabe ile Nêrkê köyleri mevkiinde Peşmerge aracının geçişi sırasında yola önceden döşenen el yapımı patlayıcı infilak etti. PKK’ye bağlı çeteler alana dört mayın döşemişti. Bu mayınlardan ikisi araçlar için yolun ortasına döşenmiş. Diğer ikisi ise müdahaleye giden Peşmergelerde patlatmak için yolun kenarına döşenmiş. Yolun kenarındaki mayınlar Peşmerge’ler müdahaleye giderken patlatılıyor. Burada iki Peşmerge güçleri iki şehit veriyor.  . Diğer bir mayın yaralıları almaya giden ambulansın 5 metre önünde patlatılıyor. Bir mayın ise Peşmergelerce etkisiz hale getiriliyor.

Şehit düşen Peşmerglerin isimleri ise şöyle: İsmail Osman Necad ve Hamdi Cabır Muhammed Emin

Araç ve ambulansta patlatılan mayının patlama izlerine bakılınca yüz kiloluk bir mayın hazırlandığı görülüyor.
PKK’nin eylemi düzenleme biçimi ve mayınların niteliği patlamanın bir imhayı amaçladığını ve nefret ile yapıldığını gösteriyor.

Diğer Haberler