Mirani: Referandum Kürdistan halkının bağımsızlığını sağlaması için zemin hazırlamıştır

Mirani: Referandum Kürdistan halkının bağımsızlığını sağlaması için zemin hazırlamıştır

 PDK Politbüro Sekreteri Fazil Mîranî, Kürt sorunu çözülmeyene kadar Ortadoğu’da istikrar ve huzurun sağlanamayacağını söyledi.

PDK’nin seçim kampanyasının başlaması vesilesiyle bir basın açıklaması yapan PDK Politbüro Sekreteri Fazil Mîranî, Irak’ta Kürt sorununa benzer diğer bileşenlerin de insan hakları, adalet ve özgürlük gibi birçok sorunu olduğunu dile getirdi.

Fazil Mîranî sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğer Iraklı yöneticiler ülkelerinin geleceğini düşünüyorsa Kürtlere karşı zihniyetlerini değiştirmek durumundalar. Çünkü Kürt sorunu Bağdat iktidarının Kürtlere karşı zihniyetinin bir ürünüdür.”

PDK Politbüro Sekreteri Fazil Mîranî “Gerek Iraklı yetkililer gerekse uluslararası güçler şunu iyi bilmeli ki; Kürt sorunu çözülmeyene kadar Ortadoğu’da istikrar ve huzur sağlanamaz” dedi.

Kürdistan Bölgesi’nin bağımsızlık referandumuna da değinen Fazil Mîranî “PDK, Kürdistan Bölgesi’nin bağımsızlık referandumuna öncülük etti. Referandum Kürdistan bağımsız oluncaya kadar Kürdistan halkının elindeki bir güvencedir. Kürdistan halkı bir gün bağımsızlığını elde edebilmesi için zemin hazırlanmıştır” dedi

Diğer Haberler