Bağımsız idare olan Soran bölgesine genç bir isim Koordinatör atandı: Helgurt Şêx Necib

Bağımsız idare olan Soran bölgesine genç bir isim Koordinatör atandı: Helgurt Şêx Necib

Bugün Başbakan Mesrur Barzani’nin de katılımıyla Soran’ın bağımsız idare ilan edilmesi töreni düzenlendi. Soran Bağımsız İdaresi’nin koordinatörlüğüne Helgurd Şêx Necîb atandı.

Helgurd Şêx Necîb 30 Eylül 2020 tarihinde Erbil İl Meclisi’nce Soran kaymakamı olarak seçilmişti. Bugün Soran’ın bağımsız idare ilan edilmesi ile birlikte Soran İdaresi Koordinatörü sıfatıyla göreve başladı.

Soran Bağımsız İdaresi Çoman, Mêrgesor ve Rewandiz ilçelerini kapsıyor.

Soran Bağımsız İdaresi’nin Koordinatörü Helgurd Şêx Necîb kimdir?

Mühendis  Helgurd Şêx Necîb Şêx Osman, 1 Eylül 1973 yılında Soran ilçesinin Diyana nahiyesinde tanınmış bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi.  Helgurd Şêx Necîb Şêx Osman’ın ailesi Kürdistan’ın kurtuluş mücadelesinde aktif rol üstlenmiş, Soran ve Bradost bölgelerinde aydın, okumuş ve öncü bir aile olarak etkisi sahibi.

Helgurd Şêx Necîb, çocuk yaşta Baas rejiminin saldırıları nedeniyle ailesi ile birlikte İran’a göç etti.

İlk okulu Diyana’da orta ve lise öğrenimini Erbilde tamamladı. 1991-1998 yılları arasında Erbil Kürdistan Öğrenciler Birliği’nin başkanlık görevini üstlendi. Aynı zamanda peşmerge Güçleri istihbarat ofisinde görev yaptı.

1998 – 2003 yılları arasında Londra’da Queen Mary University’de bilgisyar mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2006 yılında ABD’de Net-Working  doktarasını tamamladı. Daha sonra İsveç Chalmers Üniversitesi’nde internet ağı bölmünde naster yaptı.

Helgurd Şêx Necîb Şêx Osman bugün Soran’da düzenlenen törenle başbakan Mesrur Barzani’den Soran Bağımsız İdaresi Koordinatörlüğü mazbatasını alarak göreve başladı.

Diğer Haberler