HPG dış ilişkiler sorumlusu hayatını kaybetti

HPG dış ilişkiler sorumlusu hayatını kaybetti

HPG dış ilişkiler sorumlusu Mehmet Emin Ekinci’nin Gare bölgesinde düzenlenen hava harekatında hayatını kaybettiği bildirildi. Ekinci’nin TSK’nin daha önce “Gare’de 7 üst düzey yönetici öldürüldü” açıklamasında ki kayıplardan biri.

Anadolu Ajansı, son dakika diye geçtiği haberinde, MİT ve TSK’nın operasyonuyla, HPG dış ilişkiler sorumlusu “Cevher” kod adlı Mehmet Emin Ekinci’nin  Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Gare Dağı bölgesinde öldürüldüğünü yazdı.

Ancak konuya ilişkin PKK kaynaklarından henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı 4 Eylül’de açıklama yapılarak “PKK’nin Kadın Yapılanması Sorumluları, Akademiler Yürütme Sorumlusu, Suikast Okulu Sorumlusu ve Dış İlişkiler Sorumlusunun bir hava saldırısında hedef alındığını açıklamıştı.  Mehmet Emin Ekinci’nin de bu saldırıda hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

PKK’nin askeri kolu HPG  ise bu yedi kişiyi KDP’nin vurduğunu iddia etmişti. PKK daha sonra kendi kitlesini Rojava ve Avrupa’da sokağa dökmüş ve provaksyon yaratmak istemişti.  Mehmet Emin Ekinci’nin TSK tarafından  vurulduğunun netleşmesi ile PKK’ye bağlı HPG açıklamasının gerçek olmadığı bir kez daha açığa çıktı.

Diğer Haberler