PKK Süleymaniye’de provakasyon peşinde

PKK Süleymaniye'de provakasyon peşinde

Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) gösteri bahanesiyle Süleymaniye’yi karıştırmayı hedeflediği belirtiliyor. PKK yarın Süleymaniye’de, Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti karşıtı bir gösteri yapma çağrısında bulundu. Siyasi gözlemciler de bu gösterinin PDK ve Kürdistan Bölgesi Hükümetine karşı değil Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) ile Talabani ailesine karşı geliştirilmek istendiği kanatindeler.

 PKK yarın Süleymaniye’de PDK ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti karşıtı bir gösteri yapmayı hedefliyor. Taraftarlarına yaptıkları çağrıda gösteriye katılarak PDK ve hükümet karşıtı sloganlar atmaları talebinde bulunuyor.

PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nin huzurunu kaçırmaya yönelik geliştirmek istediği faaliyetler hakkında Basnews’e açıklamalarda bulunan Dr. Soran Sêwkanî şunları söyledi: “PKK’nin Süleymaniye’de yapmak istedikleri PDK’den önce YNK’ye yönelik. PKK, Lahor Cengi’nin Türkiye ve Bafil Talabani’nin anlaşmasıyla uzaklaştırıldığı görüşünde. PKK, Süleymaniye’de gerçekleştireceği gösteriyle 2 amaca ulaşmayı hedefliyor. Birincisi Süleymaniye’yi karıştırmak, ikincisi Bafil Talabani ve YNK üzerinde baskı kurmak. PKK zaten faşist bir hareket ve totaliter rejim yönteminden çıkar sağlıyor. Gösteriler düzenleyerek Süleymaniye’yi karıştırmak ve daha sonra herkese “Bakın Bafil Talabani liderliğindeki YNK totaliter ve gösteri haklarına karşı duruyor, özgürlükleri kısıtlıyor” demek istiyorlar.

PKK’nin Süleymaniye’deki PDK ofislerine saldırması halinde PDK’nin Süleymaniye’deki oy oranı ve etkinliğini daha da güçlendireceğine dikkat çeken Sêwkanî açıklamasının sonunda, PDK’ye karşı gelişecek her saldırının Süleymaniye halkı içerisinde PDK’ye karşı güven ve inancı daha da arttıracağını söyledi.

Diğer Haberler