Pentagon Peşmerge heyetini Washington’a davet etti

Pentagon Peşmerge heyetini Washington'a davet etti

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Washington’da düzenlenecek olan “Toplanma ve Birleştirme Konferansı’na Peşmerge Bakanlığı’nı da davet etti.

Peşmerge Bakanı Yadımcısı Serbest Lezgin, Pentagon’un resmi daveti üzerine bir heyetle Wahington’da düzenlenecek olan konferansa katılacaklarını söyledi.

Rûdaw’a konuşan Lezgin, “13 Eylül’de düzenlenecek olan Toplanma ve Birleştirme Konferansı bir hafta sürecek. Konferansa ABD’nin müttefikleri katılacak. Konferansta bölgedeki olaylar ve gelişmeler ele alınacak” bilgisini paylaştı.

Washington’a gitmek için bu akşam yola çıkacaklarını belirten Lezgin, heyette kendisi ile birlikte Peşmerge Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Hoşmend Haydar Raşid, Peşmerge Bakanlığı Danışmanı Bahtiyar Muhammed Sadık’ın da bulunacağını söyledi.

Edinilen bilgilere göre konferansa Irak Savunma ve İçişleri bakanlıklarının yanı sıra önemli güvenlik kurumlarının temsilcileri de katılacak.

ABD, özellikle IŞİD’e karşı mücadelede Peşmerge’nin önemli müttefiklerinden biri. Bu kapsamda Washington yönetimi Peşmerge Bakanlığı’na eğitim, donatım ve mali destekte bulunuyor.

Diğer Haberler