PKK medyası binlerce şehidi olan Peşmergeye çete dedi

PKK medyası binlerce şehidi olan Peşmergeye çete dedi ANF, Mustafa Karasu, Bese Hozat, Zirevani, Metina, Amediye

PKK medyasının Kürt tarihi ve halkına yaptığı hakaret ve maniplasyona bu gün bir yenisi eklendi. PKK medyası Peşmergelere çete dedi.

Bu gün ANF’de Kawa Tolhildan imzası ile yayınlanan bir yorum haberde Peşmergelere çete dendi.
ANF’nin haberinin amacının sadece Peşmergeler hakkında yalan dezenformasyon haber için yapıldığı ise net olarak görülüyordu.

Neredeyse yüz yıldır devam eden ve binlerce şehidi olan, Türkiye’ye, Saddam’a, İran’a, IŞİD’e karşı savaşmış olan Peşmergelere çete denmesi PKK’nin siyasal amacının bir parçası gibi görülüyor. PKK yöneticileri Mustafa Karasu, Bese Hozat gibi isimler Peşmerge ile savaşmanın kardeş savaşı olmayacağını söylemişti. . PKK bir dönemdir Peşmergelere karşı savaş açmanın alt yapısını hazırlamak için çalışıyor.

PKK geçtiğimiz bir yıl içinde 10 peşmergeyi şehit etti ve onlarcasını yaraladı, PKK’ye ait sadece Duhok bölgesinde mayın imha edildi. PKK tüm yaptıklarından dolayı büyük tepki topladı. Bu nedenle PKK bir dönemdir TSK’nin saldırısı sonucu hayatını kaybeden veya kendi hataları sonucu mevzilerde imha olan gerillarını da KDP vurmuş gibi yansıtıyor. Böylelikle kendisinin ilerde yapmak istediği saldırıları meşru göstermek istiyor.

PKK Peşmergelere karşı savaşını meşrulaştırmanın bir yolu olarakda alandaki peşmerge güçlerini kategorize ederek “bunlar peşmerge değil” biçiminde bir algı yaratmak istiyor. Bunun için adı geçen haberde de Metina ve Amediye hattında üslenen güçlerin Peşmerge olmadığı paralı güç olduğu belirtiliyor. Hepsine Zerevani, Roj peşmergeleri vb isimler büyük farklılık gibi ortaya atılarak sanki bunlar başka güçler gibi yansıtılıyor. Oysaki Zerevani güçleri 1990’lı yıllardan beri Kürdistan’ın savunulmasında rol oynamış önemli bir bileşim. Özel olarak yetiştiriliyorlar. IŞİD’e karşı savaşta da şehitler vermiş bir güç.
Roj Peşmergeleri ise PKK’nin azıllı düşmanı. Hepsi Rojava’nın gerçek evlatlarından oluşan bu gücün Rojava’ya dönmesini engellemek için PKK büyük bir çaba harcadı. Bunları teşhir etmek için iftira ve düzmece haberler yayınladı.

PKK son dönemde sonbahar aylarında Kürdistan Bölgesine ve peşmerge güçlerine saldırması bekleniyor.
PKK ile TSK arasındaki çatışmalarda zarar gören köylüler ise PKK’nin kendilerini canlı kalkan olarak kullanmasından dolayı çok tepkililer. Bölge halkı birçok kez PKK’ye çağrı yaparak buralarda işi olmadığını söyledi.

Diğer Haberler