YNK’nin para kasası Faruk Grup’a baskın

YNK’nin para kasası Faruk Grup’a baskın

YNK’nin para kasası olarak bilinen Faruk Holdingin merkezine ve guruba bağlı çimento fabrikasına baskın yapıldığı iddia edildi.

Süleymaniye merkezli medyada iddia edildiğine göre Faruk Holding genel merkezine ve şirketin Bazyan bölgesindeki Gazin çimento fabrikasına baskın düzenlendi.

Faruk Holding kimin?

Faruk Holding Faruk Mustafa Resul’un sahibi olduğu bir şirket: Faruk Holding YNK’nin para kasası olarak biliniyor. Faruk Holding 12 ayrı sektörde çalışma yapan 28 Şirketten oluşuyor. Şirketler 2008 yılında birleşerek Holdingleşmiş. Hisselerin tümü Faruk Mustafa’ya ait. Fakat herkes aslında şirketin YNK’ye ait olduğu ve YNK’nin para kasası olduğu konusunda hemfikir.
Faruk Mustafa’nin bir oğlunun Lahor Cengi ve PKK ile yakın ilişki içinde olduğu biliniyor. Bu oğlunun PKK ile ilişki içinde, İran’dan kaçak yakıt ve Rojava Irak arasında ticarette rol oynadığı da gelen bilgiler arasında.

YNK Eşbaşkanları arasında yaşanan sorundan sonra YNK medyasında Faruk Mustafa’nın bu oğlunun da özel hayat videoları ile insanlara şantaj konusunda Lahor ile beraber çalıştığı yazılmıştı. Baskınların bununla ilgili olup olmadığı bilinmiyor. Fakat Faruk Holding’in genel merkezine yapılan baskında bilgisayar, kamera ve hafıza kartlarına el konduğu de belirtiliyor.

Yapılan baskınların Lahor Cengi ve YNK içindeki ile bağlantılı olduğu yönünde de henüz netlik kazanan bir şey yok.

Diğer Haberler