Şengal’in Ezidi kadın adayı Viyan Daxil: Parlamento PKK’nin Şengal’den çıkması için kanun çıkarmalı

Şengal'in Ezidi kadın adayı Viyan Daxil: Parlamento PKK'nin Şengal'den çıkması için kanun çıkarmalı

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Irak Parlamentosu seçimleri Şengal adayı Viyan Dexîl yaptığı açıklamada, Irak Parlamentosu’nun Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) Şengal’den çıkartılması için bir kanun çıkartmasını ve hükümete bu kanunu hayata geçirmesi için baskı kurması gerektiğini belirtti.

Ezdi Siyasetçi ve PDK Irak Parlemento Adayı Viyan Dexîl Şengal’in durumuna ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulundu.

PKK’nin Şengal’deki varlığına ilişkin konuşan Dexîl, PKK militanları ile Haşdi Şabi’nin Şengal halkına büyük problemler yarattığını, mültecilerin dönüşünü ve bölgedeki huzuru engellediklerini söyledi.

Viyan Dexîl açıklamasında, PKK’lilerin Ezdi kızlarını kaçırdıklarını bir daha ailelerine dönmelerine müsade etmediklerini, bununda bölgede ciddi problem oluşturduğunu dile getirdi.

Gerçekleşecek seçimlerde tekrar seçilmesi halinde PKK’nin Şengal’den çıkartılması için büyük çaba sarf edeceğini belirten Dexîl açıklamasının sonunda, Şengal’de yeni bir kanun çıkartılması, bu kanunun Irak hükümeti tarafından hayata geçirilmesi gerektiğini, çünkü PKK’nin Şengal’de olduğu sürece bu bölge halkınının huzura kavuşamayacağını ifade etti.

Diğer Haberler