İran’lı Tuğgeneral Pakpur Doğu Kürdistanlı partileri ve Kürdistan Bölgesini tehdit etti

İran'lı Tuğgeneral Pakpur Doğu Kürdistanlı partileri ve Kürdistan Bölgesini tehdit etti

İran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı Muhammed Pakpur, Rojhılatlı Kürt partilere ait üsler nedeniyle Kürdistan Bölgesi’ne tehdit savurdu. Bu durumun kendileri için “katlanılmaz” olduğunu belirten Pakpur, “Bölge sakinleri terör karargahlarından uzak durmalı, vuracağız” dedi.

İran Devrim Muhafızları’na yakınlığı ile bilinen Fars Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, silahlı grupların Rojhılat’ta (Doğu Kürdistan) sınır bölgelerindeki artan faaliyetlerine takiben bölgede incelemelerde bulunan Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Mohammad Pakpur, Kürdistan Bölgesi’ni açık bir dille tehdit etti.

Pakpur, “yabancı istihbarat servisleri tarafından desteklendiğini” savunduğu Rojhılatlı Kürt partilerin sınırdan sızma faaliyetlerinin önlenmesi konusunda daha önce Kürdistan Bölgesi hükumeti ve yetkililerini uyardıklarını söyledi.

“Irak hükümeti ve Irak Kürdistan Bölgesi’nin bu grupların İran’a karşı tehdit ve güvensizlik yaratmak için dolaşmasına ve karargâh kurmasına izin vermesi gerektiğini” belirten Pakpur, “Bu durum bizim için katlanılmazdır, teröristlere gereken cevabı vereceğiz” dedi.

Muhammed Pakpur, “İran İslam Cumhuriyeti’nin Kuzey Irak’ta yuvalanmış devrim ve İslam düzeninin yeminli düşmanlarıyla bağlantılı terörist gruplara kararlı bir yanıt verme olasılığını göz önünde bulundurulmalı. Bu bölgelerin sakinlerinden zarar görmemeleri için teröristlerin karargahlarından uzak durun diyoruz” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler