Güvenlik Konseyi: Erbil’e saldırı hazırlığındaki DAİŞ grubu çökertildi

Güvenlik Konseyi: Erbil’e saldırı hazırlığındaki DAİŞ grubu çökertildi

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi, Erbil’e terör saldırısı hazırlığı yapan IŞİD’e bağlı bir grubun çökertildiğini açıkladı.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi tarafından yapılan açıklamada, Anti Terör Birimi’nin IŞİD mensuplarının Erbil’e terör saldırısı planını bozarak, grup üyelerini yakaladığı belirtildi.

Terör grubunun bu yılın başında başkent Erbil’e gelerek terör saldırısı planı yaptığı belirtilen açıklamada, söz konusu terör grubunun IŞİD’in ‘Ebu Haris’ kod adlı emirinden talimat aldığı ifade edildi.

Açıklamada, IŞİD grubunun Erbil’de bomba yerleştirme, pazar yerini bombalama ve yabancı ülke vatandaşlarına suikast gibi planları olduğu ancak grup üyelerinin Anti Terör Birimi ve Erbil Asayiş Müdürlüğü’ne bağlı emniyet güçleri tarafından yakalandığı kaydedildi.

Açıklamada, IŞİD’in daha önce de çeşitli yerlerde yaptığı sivil, çocuk, kadın demeden tüm vatandaşları hedef aldığı vurgulandı.

Güvenlik Konseyi, grup üyelerinin itiraflarını içeren bir video da yayınladı.

Videoda Irak’ın farklı kentlerinin nüfusuna kayıtlı olduklarını belirten örgüt üyeleri, terör saldırısı planının ayrıntılarını anlatıyor.

Diğer Haberler