Roj News’in haberi çarpıttığı ortaya çıktı, fraksiyon başkanı tekzip istiyor

Roj News'in haberi çarpıttığı ortaya çıktı, fraksiyon başkanı tekzip istiyor Mihêdîn Hesen Kürdistan, Azadi fraksiyonu

Kürdistan Parlamentosu Azadî Fraksiyonu Başkanı Mihêdîn Hesen, PKK medyasının sözlerini çarpıtarak haber yaptığını ve söz konusu haberde geçen sözleri kendisine ait olduğunu reddetti.

BasNews’e konuşan Kürdistan Parlamentosu Azadî Fraksiyonu Başkanı Mihêdîn Hesen, PKK’ye yakın bir medyaya Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi’ne yönelik operasyonlarına ilişkin yaptığı değerlendirmesinde hiç sarf etmediği halde “Türkiye ile Kürdistan Bölgesi hükümetleri arasında gizli anlaşmalar ve gizli üsler var” şeklinde haber yapıldığını belirterek, “Benim adıma verilen bu sözler kesinlikle doğru değil ve yalandır. Ben o konuşmamda ‘Kürdistan Bölgesi’nin egemenlik haklarına saygı duyulmalıdır. Kürdistan Bölgesi tüm Kürtlerin, bölgedeki bileşenlerin ve göçmenlerin umududur. Herkes tarafından bu kazanımlar korunmalıdır’ dedim” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Parlamentosu Azadî Fraksiyonu Başkanı Mihêdîn Hesen, PKK’ye yakın medyaya hitaben de “Sözlerimin çarpıtılarak verdikleri bu haber tekzip edilmezse suç  duyurusunda bulunacağım ve  haklarında yasal işlem başlatacağım” dedi.

PKK’ye yakın medyada Türkiye’nin saldırılarına ilişkin Kürdistan Parlamentosunun kurduğu heyet içinde yer aldığı için değerlendirmede bulunan Kürdistan Parlamentosu Azadî Fraksiyonu Başkanı Mihêdîn Hesen’in videosunda söz konusu ifadeleri kullanmamasına  olamamasına rağmen, haberin metninde “Türkiye ile Kürdistan Bölgesi hükümetleri arasında gizli anlaşmalar ve gizli üsler var” şeklinde yansıtılıyor.

Diğer Haberler