YNK’den PYD’li Aldar Xalil’e: Başka partilerin iç işlerine karışmak yerine Rojava’nın sorunları ile ilgilenin

YNK'den PYD'li Aldar Xalil'e: Başka partilerin iç işlerine karışmak yerine Rojava'nın sorunları ile ilgilenin

YPNK Politbürosu, PYD’li Aldar Halil’in partileri hakkındaki yorumlarına, sert cevap verdi.  YNK Halil’in açıklamalarını “kabul edilemez  ve düzeysiz ” sözleri ile tepki gösterdi.

PYD Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Aldar Halil, Rojava basınına verdiği bir söyleşide, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) içerisindeki liderlik çekişmelerini “Türkiye’nin dışardan müdahalesine” bağladı.

Halil, Türkiye’nin iktidarın kendi politikalarına ters düşen ve gelişme eğilimi gösteren Kürt partilere bu tür müdahalelerde bulunduğunu söyledi.

YNK basını: Politbüro’dan bir kaynak 

YNK basınında, “Politbüro’dan bir kaynak” adıyla yapılan yazılı açıklamada, Halil’in sözlerinin “endişe ve hayretle karşılandığı ifade edildi.

PYD Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Aldar Halil’in sözlerinin “çarpık” ve “KYB’nin iç işlerine kabul edilemez bir müdahale” olduğuna vurgu yapılan açıklamada, “Tüm taraflar ve adı geçen parti de kendilerine ne kadar yardım ettiğimive bedel ödediğimizi biliyor. Buna rağmen tüm Kürdistan ve Rojava’da halkımızın davasına destek vermeyi minnet olarak görmüyoruz, çünkü bu Başkan Mam Celal’in presiplerinin yaşatılmasıdır” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Halil’in YNK hakkındaki açıklamalarının “gayrimeşru, düzeysiz ve uygun olmadığı” belirtilerek, “YNK, bireysel görüşler veya bölgesel baskılar nedeniyle stratejik tavrını ve ulusal görüşünü değiştirecek bir parti değildir” denildi.

Açıklamanın devamında, Aldar Halil ve PYD’nin butür açıklama ve tavırlar yerine Rojava’da Kürt halkı önündeki engelleri kaldırma ve sorunları çözmeye odaklanmasının daha doğru olacağı ifade edildi.

Diğer Haberler