KDP-Bakur heyeti Mihraç Miroğlu için Hezex’teydi

KDP-Bakur heyeti Mihraç Miroğlu için Hezex'teydi

 PDK-Bakur Sözcüsü Hişyar Özalp başkanlığında bir heyet, İdil’de (Hezex) zırhlı araç çarpması sonucu hayatını kaybeden 7 yaşındaki Mihraç Miroğlu’nun taziyesine katılarak ailesi ile görüştü.

Şırnak’ın İdil İlçesi Turgut Özal Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde bisikletiyle gezen 7 yaşındaki Mihraç Miroğlu zırhlı polis aracının çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Miroğlu’nun ölümüyle beraber güvenlik güçlerinin kullandığı zırhlı araçların karıştığı kazalar bir kez daha gündeme geldi.

Mihraç Miroğlu için İdil’deki evinde taziye kurulurken Kürdistan Demokrat Partisi-Bakur’dan (PDK-Bakur) da bri heyet taziye evini ziyaret ederek olay hakkında aileden bilgi aldı.

Konuya ilişkin PDK-Bakur’dan yapılan açıklamada, “Her ne kadar olay bir trafik kazası olarak kayıtlara geçse de, ülkemizdeki işgalci güçlerin sırf halka korku salmak amacıyla  sokaklarımızda tehlikeli  biçimde araç kullandıkları bilinmektedir. Nitekim, Hezex halkı bu konuda ilgili yerlere defalarca uyarıda bulunmuştur” denildi.

Bu olayın da kayıtlara “basit bir kaza” olarak geçeceğinin ve bu şekliye sorumlularının bir cezaya muhatap olmayacaklarının geçmişteki sayısız örneklerden bilindiğine işaret edilen açıklamada, bu tür sonuçların teşhir edilmesi için mücadele edileceği belirtildi.

Diğer Haberler