ABD’den Rojava’ya: PKK çıkmazsa HSD-Türkiye çatışmasında taraf olmayız

ABD'den Rojava'ya: PKK çıkmazsa HSD-Türkiye çatışmasında taraf olmayız

ABD askeri heyet,  Suriye Demokratik Güçleri(HSD) yaptığı görüşmede, Ankara’nın “PKK şartı”nı ve HSD-Türkiye çatışmasında Koalisyonun taraf olmayacağı mesajını HSD’ye ilettiği bildirildi.

BasNews’e konuşan konuya hakim bir kaynak, ABD’li askeri bir heyet ve HSD komutanlığı Rojava’daki gelişmeleri değerlendiren bir toplantı gerçekleştirildiğini söyledi.

BasNews’in edindiği bilgilere göre ABD askeri heyeti, Türkiye’nin bundan böyle Rojava Kürdistanı’na yönelik askeri bir operasyon düzenlemeyeceği konusunda garanti verirken, Türkiye’nin buna karşılık, “PKK yönetim ve kadrosunun Rojava’dan çıkması şartı” öne koştuğunu HSD’li yetkililere aktardı.

ABD’li yetkililerin Türkiye’nin bu şartının yerine gelmemesi halinde Türkiye’nin saldıracağı uyarısı yaptığı bildiriliyor.

Son dönemde Rojava ve Suriye’nin kuzeyinde HSD kontrolündeki bölgelere yönelik Tğrk SİHA’larının saldırısında PKK’nin üst düzey yetkilileri öldürüldü.

HSD ile görüşen ABD askeri heyetinin “Koalisyon, IŞİD ile mücadelede HSD’yi destekleyecektir. Ancak, Türkiye ile HSD arasındaki çatışmalarda koalisyon taraf olmayacak” şeklinde net bir mesaj verdiği öğrenildi.

Öte yandan ABD heyetinin, HSD’ye Serêkaniyê ve Girêspî’den göç eden Kürtlerin yeniden yerlerine dönmesi için çalışmalarını sürdürücekleri sözü verdi.

Diğer Haberler