Konya’daki ırkçı saldırı da suç duyrusu

Konya'daki ırkçı saldırı da suç duyrusu

 Konya’nın Meram ilçesinde 30 Temmuz’da ırkçı saldırı sonucu Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin il emniyet müdürü, polisler ve davaya bakan hakim ve savcılar hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Dedeoğulları ailesinin avukatı Abdurrahman Karabulut, Twitter’dan konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Konya’daki katliam ile ilgili ‘Yaşam hakkının ihlali’ gerekçesi ile, kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi ve görevi kötüye kullanma suçu işlediklerinden, hakim ve savcılar için HSK’ya, il emniyet müdürlüğü ve polisler hakkında ise savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Dedeoğulları ailesinin savunma grubu avukatları olarak bundan sonraki süreçte de tüm sorumluların cezalandırılması için gerekli tüm başvuruları yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Ne olmuştu?

30 Temmuz’da Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokak’ta meydana geldi. Yaşar Dedeoğulları’nın (65) evine giden komşusu Lütfi Keleş’in kayınbiraderi Mehmet Altun, bahçede Yaşar Dedeoğulları, eşi İpek Dedeoğulları (62), çocukları Serap Dedeoğulları (36), Serpil Dedeoğulları (32), Sibel Dedeoğulları (30), Metin Dedeoğulları (45) ve Barış Dedeoğulları’nı öldürdü. Altun katliamdan 1 hafta sonra gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Diğer Haberler