PDK-Bakur Sözcüsü Hişyar Özalp: Türk devleti Kürdistan’ın doğasına düşmanlık yapıyor”

PDK-Bakur Sözcüsü Hişyar Özalp: Türk devleti Kürdistan’ın doğasına düşmanlık yapıyor”

 PDK-Bakur Sözcüsü Hişyar Özalp, Dersim’deki orman yangınının kendiliğinden çıkmış bir yangın olmadığını belirterek, “Türk devleti Kürdistan’ın doğasına düşmanlık yapıyor” dedi.

Dersim’in Hozat ilçesi kırsalında 17 Ağustos’ta başlayan orman yangını, Ovacık ilçesine bağlı köylere doğru yapılınca Dersim Belediyesi itfaiye ekipleri, kentteki sivil toplum örgütleri ve gönüllülerin müdahalesine günler sonra izin verildi.

Geniş tepkilerin ardından yangına hem karadan ve hem de havadan müdahale edildi.

Ovacık, Munzur Vadisi Fırtına Veli Çeşmesi bölgesi ile Pülümür vadisi Roj Deresi bölgesinde iki ayrı noktada 4 gün önce çıkan yangın, müdahalelerin ardından kontrol altına alındı. Ancak Roj Deresi’ndeki yangın hala devam ediyor.

Kürdistan Demokrat Partisi-Bakur’dan (PDK-Bakur) bir heyet de bugün Dersim’de yangının sürdüğü Roj Deresi’ne giderek incelemelerde bulundu.

Rûdaw’a konuşan parti sözcüsü Hişyar Özalp, ziyaretin amacına ilişkin, “Buraya hem yerel yetkililerle, Dersim Barosu ve Belediye Başkanı ile görüşüp bilgi almak hem de halkımıza bir çağrıda bulunmak için geldik” dedi.

Dersim’deki yangının iki haftadan fazla bir süredir devam ettiğine ve müdahalenin geciktiğine dikkat çeken Özalp, “Kolonyalist devletin bu yaklaşımının teşir edilmesi gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Hişyar Özalp, “İyi bilinmelidir ki sistematik olarak Dersim’in dağlarını, ormanlarını, Botan’ın Amed’in dağlarını ve ormanlarını yaklıyorlar. Hasankeyf’i sular altında bırakıyorlar. Efrin’in ağaçlarını kesiyorlar. Bir bütün olarak Türk devleti Kürdistan’ın doğasına düşmanlık yapıyor. Bu nedenle devletin bu yaklaşımı teşir edilmeli. Bu kendiliğinden çıkmış bir yangın değil, Kürdistan doğasına düşmanlığın bir parçasıdır. Herkes de biliyor ki Türk devleti her şekilde halkımıza düşmanlık ediyor” ifadelerini kullandı.

PDK-Bakur heyeti daha sonra Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nu makamında ziyaret ederek yangına ilişkin bilgi aldı.

Diğer Haberler