Efrinlilerin dramı Türkiye’ye bağlı çeteler köylerine el koyuyor PKK çocuklarına

Efrinlilerin dramı Türkiye'ye bağlı çeteler köylerine el koyuyor PKK çocuklarına

PKK’ye bağlı grupların Halep’e kaçan Efrinli ailelerden 2 Kürt çocuğu kaçırdığı bildirildi.

Kürt aktivist- gazeteci Rohat Mihamed’in BasNews’e bildirdiğine göre, PKK’nin Rojava ve Kuzey Suriye’deki gençlik yapılanması Ciwanên Şoreşger’e(Devrimci Gençlik) bağlı grupların Kürtler arasında çalışma ve eylemlerini arttırdığını belirterek, “Kürtler arasında çalışma ve eylemleri artı. Özellikle ‘savaşçı’ adı altında çocukları kaçırıyorlar. Bugün Efrin saldırılarında Halep’e gelen ailelerden iki çocuğu kaçırdılar” ifadelerini kullandı.

Çocukların Halep’in Şêx Maqsud mahalesinden kaçırıldıklarını dile getiren aktivist Rohat Mihamed, “Kaçırılan çocuklar 16 yaşından küçük. Birinin adı Ciwan Hebeş diğerinin ise Kawa Brimo.  Efrin’den kaçarak Halep’e sığınan aileleri bile rahat bırakmıyorlar. Seferberlik adı altında çocukları ailelerinden koparıp silah altına alıyorlar” dedi.

PKK savaş suçu olmasına rağmen Rojava, Şengal ve Güney Kürdistan’ın bazı bölgelerinde çocukları kaçırarak oluşturduğu askeri kamplarda silah altına alarak eğitiyor. Eğitime alınan çocuklar PKK’nin belirlediği evlerinden çok uzaklarda savaştırılıyor ve hiçbir zaman aileleri ile görüşmelerine izin verilmiyor.

Diğer Haberler