PKK Kürdistan Bölge Yönetimine karşı yeni bir hamle başlattı

PKK Kürdistan Bölge Yönetimine karşı yeni bir hamle başlattı Özgür Politika, Ronahi TV, Macron, Papa Francois, Barzani, KDP

PKK medyası dün itibari ile yeni bir hamle başlattı. Eş zamanlı olarak tüm medyasında Kürdistan Bölgesi yönetimini, KDP ve Mesut Barzani hedeflendi.  Birçok organda aynı anda değişik kurgu haberlerin verilmesinin zamanlaması ise dikkat çekti.

Zamanlama manidar

PKK uzun yıllardır Kürdistan Bölge Hükümetine karşı bir hamle başlatmış durumda. Özellikle medya üzerinden defalarca kez kurgu olduğu ispatlanan haberler yayınladılar. Fakat bu kez hemen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ziyaretinin ardından olması dikkat çekici oldu. KDP’yi ajan, Kürdistan Bölgesini Türk işbirlikçisi, IŞİD zihniyetli gibi göstermesinin nedenin Fransız Cumhurbaşkanı’nın ziyaretinin yarattığı olumlu havayı dağıtmak için yapıldığı düşüncesinde herkes hem fikir.

PKK medyası uzun yıllardır yaptığı propaganda da sürekli olarak Kürdistan Bölgesini hem Kürtlere hem de dış kamuoyuna yaşanamaz korkunç bir yer gibi gösterme çabasında.

Medya ziyareti hiç işlememişti

PKK medyası dünyada bile büyük etki yaratan Macron’un Kürdistan Bölgesindeki ziyaretini görmemezlikten geldi. Bölgenin gündemine oturan ziyaret ve etkilerini haber yapmazken sosyal medyada ise başka bir yöntem izledi. PKK’nin sosyal medya trolleri Macron ziyaretini aşiret, kabile ziyareti yorumlarla küçük düşürmeye çalıştı. Normal koşullarda Güney Kürdistan’daki iki esnafın protestosunu bile “Güney Kürdistan’da isyan var” gibi manşetlerle veren, kurgu olaylar işleyen PKK medyasının tutumu aslında kimseyi şaşırtmadı.

PKK medyası daha önce tüm dünyada yankı uyandıran Papa  Franciscus ziyaretini de görmezden gelmişti.

Özgür Politika’nın haberi

PKK’nin Avrupa’da yayın yapan gazetesi Özgür politika bu gün  “KDP’nin, Türkiye’ye para karşılığı teslim edilmesi üzerine MİT ile pazarlık yaptığı öğrenildi” manşeti ile çıktı. Buna göre Peşmergeler Xalifan yakınlarında üç kişiyi esir almışlar ve şu anda da Türkiye’ye para karşılığı verme hazırlığı yapıyorlar. PKK medyası bunun içinde üç gerilla ailesinin söylemi diyor. Fakat bu ailelerin kimliği, bu bilgiyi nerden aldıkları yönünde her hangi bir bilgi yok.
Haberin içeriğine bakıldığı zaman masa üstünde yazılmış bir haber olduğu anlaşılıyor.

Ronahi TV’den aynı hamle

Qamişlo’da yayın yapan Ronahi TV’de özellikle son günlerde Kürdistan Bölgesi haberlerini birinci haber olarak veriyor. Rohahi TV haberinde Güney Kürdistan’nın yaşanılamayacak bir yer olduğu, Peşmergelerin Türk devleti ile gerillalara saldırdığı haberleri işleniyor. PKK’nin basın komitesine bağlı Rohani TV’nin Rojava’da artan ekonomik, sosyal ve adalet sorunlarını maniplü etmek için bu yayınlarını özellikle son günlerde arttırdığı düşünülüyor.

Diğer Haberler